Naar boven

Kerst in Cuba

blog

Geschreven op
woensdag 24 september
Geschreven door
Juliette Driel

We hopen ieder jaar tijdens onze kerstvakantie op sneeuw. Want het is zo gezellig om binnen bij de kerstboom te zitten Cuba kerstterwijl de wereld buiten sprookjesachtig wit is geworden… In werkelijkheid is het vaak koud, guur en grijs. Daglicht zien we nauwelijks en die gedroomde witte wonderwereld eindigt in een zwart-grijze smurrie, als het überhaupt al heeft gesneeuwd.

In Cuba maken ze zich niet druk om het weer want het Caribische leven gaat gewoon door, ook met kerst en oud & nieuw. De spierwitte stranden liggen er prachtig bij, er wordt ’s avonds buiten gedanst op salsa klanken in Trinidad en die mojito op het terras in Havana smaakt wel erg goed.

Steeds meer reizigers ontvluchten daarom met de kerst ons koude land voor een reis door Cuba.

 

avond-terras-havanaHierdoor zien we ieder jaar tijdens de kerstperiode dat hotels in Cuba zijn volgeboekt en de vluchten wel erg prijzig zijn geworden.

Om onze reizigers ook in de kerstvakantie een mooie reis door Cuba te kunnen aanbieden hebben we in samenwerking met onze lokale agent twee individuele kerstreizen samengesteld. Hierbij hebben we kamers, huurauto’s en vluchten vooraf ‘gereserveerd’ zodat we beschikbaarheid kunnen garanderen tegen een goede prijs.

Beide reizen zijn zo samengesteld dat je in twee weken tijd de hoogtepunten van het westen en midden van Cuba ziet. Cultuur, natuur en strand worden hierbij gecombineerd.
relaxen-aan-palmenstrandZo bezoek je onder andere het koloniale Havana, de tabaksvelden bij Viñales en het gezellige Trinidad. Bij beide reizen ontbreekt een verblijf aan een tropisch strand uiteraard niet.

Eenmaal teruggekomen in Nederland ligt die zwart-grijze smurrie nog steeds op straat. De gure wind en ijzige kou zijn nog niet verdwenen, maar wat maakt het uit? Je kunt terugkijken op een indrukwekkende rondreis door Cuba. En nu je toch binnen zit heb je mooi de tijd om je Cuba fotoboek te maken. Voor je het weet is het weer lente…

 

background-pattern