Naar boven

Cubaanse muziek tips

blog

Geschreven op
dinsdag 25 februari
Geschreven door
Juliette Driel

Cuba muziek tips

Denk je aan Cuba, dan denk je al snel aan vrolijke muziek. De bekende Cubaanse klanken van de rumba, son, conga en salsa klinken inmiddels over de hele wereld. De bekendste band is wellicht de Buena Vista Social Club. Deze groep reist al jarenlang de hele wereld over. We geven je graag wat tips van Cubaanse bands. Zo kun je in Cubaanse sferen komen voorafgaande aan je Cuba reis. Of blijf juist nog even in de Cubaanse sferen na afloop van je reis. Omdat je de muziek van Buena Vista Social Club zo gevonden hebt, delen we graag bands met je die in Nederland, als je tenminste geen muziekkenner bent, niet zo bekend zijn. Ze zijn het luisteren volgens ons echter zeker de moeite waard.

Veel luisterplezier gewenst!
1. Havana de Primera
Een populair orkest van 15 muzikanten die typisch Cubaanse muziek op een bijzondere manier met hedendaagse jazz en funk combineert.

2. Buena Fe
Het popduo Buena Fe, heb je wellicht gezien in een aflevering van Nick & Simon in Cuba. Ze zijn erg beroemd in Latijns-Amerika, waar ze regelmatig in stadions voor een miljoenenpubliek spelen. Ze combineren Cubaanse Trova met moderne popmuziek.

3. Kelvis Ochoa
Ook hij was te zien tijdens een uitzending van Nick & Simon in Cuba. Hij is een bekende singer-songwriter in Cuba en bekend geworden doordat hij de soundtrack schreef voor de film Habana Blues. Ook heeft hij deel uitgemaakt van de Cubaanse band Habana Abierta.

4. Los Van Van
Al ruim 35 jaar lang een van de populairste Cubaanse dansorkesten. Het was een van de eerste Cubaanse groepen die synthesizers en drumcomputers ging gebruiken en heeft daarmee zelfs een geheel nieuwe stijl in het leven geroepen, Songo genoemd. Het is een super swingende mix van fluit, viool, blazers en moderne elektronica. Naast traditionele Cubaanse stijlen, gebruikt Los Van Van verschillende muzieksoorten als rock, funk, disco en hiphop.

5. Carlos Varela
Singer-songwriter en dichter. Hij is bekend vanwege zijn verhalende teksten. Zijn muziek klinkt niet typisch Cubaans, maar heeft eerder een rock geluid.

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen.

background-pattern