Naar boven

Reisspecialist Kyriël aan het woord

blog

Geschreven op
maandag 7 oktober
Geschreven door
Juliette Driel

Cuba reisspecialist - Kyriel in Cuba

Als ik mijn rondreis door Cuba in één woord zou moeten omschrijven dan zeg ik: onvergetelijk! Het was een bijzondere ervaring om door een land als Cuba rond te reizen. Vrolijke muziek en openhartige mensen, boeiende geschiedenis en kleurrijke steden, tabaksvelden en spierwitte stranden; er is in Cuba van alles! Samen met een goede vriendin besloot ik het avontuur aan te gaan. In drie weken de tijd hebben we een prachtige rondreis gemaakt door het westen en het midden van Cuba.

De reis begon in de hoofdstad Havana en dit was meteen één van mijn hoogtepunten. Slenterend door de kleurrijke straten van het oude centrum, kom je veel te weten over het leven in Cuba. Het was ook heel leuk om hier een rondrit te maken in een oldtimer. Je ziet de oldtimers overal in Cuba, maar het is natuurlijk het leukst als je er zelf in zit. In Viñales hebben we een tocht te paard gedaan. We reden langs akkers, bergen en riviertjes en tot slot brachten we een bezoek aan een tabaksboer die ons veel kon vertellen over de bekende Cubaanse sigaren; wederom een hoogtepunt!

 

Cuba reisspecialistTussendoor hebben we nog even gerelaxt op een spierwit zandstrand op Cayo Levisa. Trinidad was voor mij ook zeker een hoogtepunt. Het is een kleurrijk en knus stadje, waar we hebben geslapen bij de Cubanen thuis, in een zogenaamde ‘casa particular’. Elke avond gingen we naar het centrale plein. Hier kon je op de trap zitten en luisteren naar de salsa bandjes. Gelukkig dansen we allebei ook een beetje salsa en konden we af en toe ook ‘ja’ zeggen als de locals ons weer eens ten dans vroegen… In Santa Clara hebben we het monument van de volksheld Che Guevara (waar we tijdens de reis al veel over hadden geleerd) bezocht, en daarna zijn we doorgereist naar Varadero. Het was fijn om hier even uit te rusten aan het strand en bij te komen van alle opgedane indrukken, maar het voelde niet meer als het echte Cuba…

Ik heb samen met de vriendin waarmee ik op reis was, Culturele Antropologie aan de Universiteit van Utrecht gestudeerd. Wij zijn dan ook allebei geïnteresseerd in andere landen en culturen. Om een land als Cuba te ervaren, met haar revolutionaire geschiedenis en socialistische regering, was voor ons beiden dan ook fascinerend!

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

background-pattern