Naar boven

Top 8 uitgaan in Havana

blog

Geschreven op
dinsdag 22 december
Geschreven door
Juliette Driel

rumba dansenIn het tweede deel van de 19e eeuw brak het muziekgenre son door in Cuba, een mix tussen Spaanse volksmuziek en Afrikaanse ritmes. Goede son laat muzikale energie door je hele lijf vloeien, en brengt de muzikale jeugd terug in ieder persoon. Daarnaast is Cuba het vaderland van de salsa , en dus komen in Havana de son en salsa-tonen vanuit alle kanten op je af. Om je heupen goed los te gooien, of te genieten van de goede muziek en de lekkere cocktails, hierbij onze favoriete adressen:


cocktails maken1.   La Zorra y El Cuervo

In de kelder, achter de deur die eruitziet als telefooncel, heerst een intieme sfeer. Hier treden Cuba’s beste jazzartiesten op als Alexis Bosch, Oscar Valdes y Diakara, Roberto Fonseca of Eliel Lazo. Probeer een Jazz and Soul met whisky, vruchtensap en muntlikeur, of een Havana Jazz met witte rum, citroensap, Blue Curacao en angostura. Neem ook de Sexo Jazz bestaande uit whiskey, ananassap, frangelicolikeur en grenadine.
Calle 23, tussen N en O Vedado, 10400 Plaza de Revolucion

2.      Cabaret Tropicana
De nachtclub uit 1939 is een van de leidende amusementsetablissementen ter wereld uit dezelfde categorie als Moulin Rouge in Parijs. Het is onmogelijk om je niet mee te laten slepen als de meer dan honderd topdanseressen, getooid in veren en strakke pakjes, hun nougatkleurige lichamen bewegen op de son, mambo en salsa op het terras onder de blote hemel en omgeven door groene planten. Geen toegang voor mannen in korte broek, mouwloze t-shirts en op slippers.
Linea del Ferrocarri en Calle 72, 11500 Marianao


salsa dansen 23.      G-café

Lichte en vriendelijke serre met groene planten en leuke sfeer. Hangplek voor studenten, kunstenaars en alternatieve  types van 20 tot 30 jaar. Je koopt hier mojito’s en andere drankjes tegen spotprijzen. De boekwinkel leent ook boeken uit.
Calle 23 v. Calle G, Vedado, 10400 Plaza de Revolucion

4.      Casa de la Amistad
In de mooie tuin van het oude paleis, vroeger zetel van de vriendschapsvereniging tussen Cuba en de Sovjet-Unie, kun je klassieke Cubaanse drankjes drinken en sigaren roken. Die kun je terplekke kopen, in de meest vredige omgeving, terwijl son-muziek van live-bands in je oren klinkt.
Paseo 406, tussen Calle 17 en Calle 19, Vedado 10400 Plaza de Revolucion

salsa-dansen5.      Café La Taberna
De oude bar uit 1772 ademt een sfeer uit de jaren 50, door de vele foto’s van Beny Moré en andere beroemdheden van voor de revolutie. Bands met namen als Sepeto Matamoros en Septeto Son de Tropico spelen dansbare son-muziek en bolero.
Brasil, v. Mercaderes, 10200 Centro Habana

6.      Café el Escorial
Een paradijs voor koffieliefhebbers. De specialiteit zijn koude koffiecocktails als Café Freddoccino, bestaande uit amandellikeur, geschuimde melk en chocolade. Of de specialiteit van het huis Daiquiri Escorial met maraschinolikeur, koffielikeur, citroen en witte rum.
Plaza Vieja, 10100 La Habana Vieja

7.      Casa de la Música Habana
In de grote salsatempel vinden alle dagen van de week twee concerten plaats, vaak met grote namen als Azúcar Negra, Bamboleo, Los Van Van, Paulo FG, en anderen.
Galiano 255, tussen Concordia en Neptuno, 10200 Centro Habana

8.      Hotel Florida
Vanaf 21 uur vult de gezellige pianobar van het hotel zich met lokale salseros en buitenlandse salsa-wannabe’s van Havana’s diverse dansscholen. Dj- en livemuziek klinken door tot 01 uur.
Obispo, v. Cuba, 10200 Centro Habana

 

100-procent-Cuba100% Cuba
Bovenstaande tips zijn samengesteld door de auteurs van 100% Cuba. Wij – Cuba online – zijn grote fan, in de boekjes wordt uitgebreid aandacht besteed aan de belangrijkste bezienswaardigheden, maar we geven je ook insider tips: welk gerecht moet je proeven in dat ene restaurant, op welk tijdstip is de rij aan de kassa het kortst en in welk baaitje kun je het beste snorkelen. Je leest achtergrondartikelen over de verschillende regio’s en je krijgt praktische informatie over het land, de cultuur en de (eigen)aardigheden van de inwoners.

Titel: 100% Cuba
ISBN: 978-90-5767-510-2
Auteur: Ole Loumann
Fotograaf: Soren Lauridsen

 

 

 

Wil je ook Havana bezoeken? Kijk dan eens bij onze Cuba bouwstenen of ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs!

background-pattern