Naar boven

Gps in Cuba: Navigeren met Pocket Earth op je Iphone of Ipad

blog

Geschreven op
donderdag 2 april
Geschreven door
Juliette Driel

cuba kaart lezenDe wegen zijn slecht aangegeven op Cuba en je casa zoeken in een grote stad is soms een crime. Maar met Pocket Earth op mijn IPhone was het een fluitje van een cent.

Met Pocket Earth kun je, als je (nog in Nederland) online bent, de kaart van Cuba downloaden. Bovendien kun je de casas en hotels opzoeken en als personal POI (Point Of Interest) opslaan.
Vervolgens kun je Pocket Earth de routes laten plannen tussen je casas en hotels en ook de routes kun je op je IPhone opslaan.
Op Cuba kun je in de auto niet on-line zijn. Maar dan kun je off-line je opgeslagen routes openen en met behulp van de GPS zie je dan of je op de goede weg zit en hoe je moet rijden. Het vraagt thuis wat voorbereidingstijd, maar op Cuba heb je er heel veel plezier van. Wel in Nederland een beetje oefenen, want je moet de app wel kennen, als je op Cuba bent.

Vergeet niet een autostekker voor de sigarenaansteker te kopen met USB uitgang. Dan kun je de IPhone de hele dag aan de stroom leggen.

Tot slot: wat kan met de IPhone, kan ook met de IPad. Helaas is Pocket Earth op dit moment nog niet beschikbaar voor smartphones met andere besturingssystemen. Ze schijnen op dit moment te werken aan een versie voor Android.

Veel (navigeer)plezier op Cuba,

Gerard Verrest

Wil je net als Gerard ook Cuba bezoeken? Kijk dan eens bij onze Cuba-bouwstenen of ga terug naar het overzicht van alle artikelen
background-pattern