Naar boven

Cuba’s top vijf paradijselijke stranden

blog

Geschreven op
dinsdag 28 februari
Geschreven door
Juliette Driel

Van koraalstranden tot verscholen baaien en relaxte kustplaatsen: de stranden van Cuba zijn om bij weg te dromen. Ze behoren tot de mooiste ter wereld en zullen je de rust brengen waar je naar op zoek bent. Nog niet zeker welke stranden je allemaal wilt bezoeken tijdens je Cuba-reis? Geen zorgen, we hebben de mooiste en paradijselijkste voor je uitgezocht.

Huisje-Cayo-Levisa
Cayo Levisa – het leven is simpel en relaxed

Slechts een paar uur van de hoofdstad ligt Cayo Levisa. Verblijf hier als je graag een iets knussere slaapplek wilt ten opzichte van de grote resorts op andere Cubaanse stranden. Hier is het leven ongecompliceerd en vind je geen doorsnee toeristenwinkeltjes. Sterker nog, je vind hier niets anders dan één hotel en kilometers aan fijn zandstrand. Struin langs de branding op zoek naar schelpjes, ga snorkelen of duiken en plof ’s avonds neer op een barkruk voor een lekkere cocktail. Je komt hier om te genieten van het strand, de zee, de zon en de rust. Meer wil je hier ook niet doen.

Varadero – de populairste strandbestemming van Cuba

De badplaats Varadero ligt op twee uur rijden van Havana en is de populairste strandbestemming van Cuba. Het heeft zelfs een eigen luchthaven en het zal je dan ook niet verbazen dat je hier tussen de toeristen zit. Wil je wel in Varadero verblijven, maar geen groot resort? Dat kan! In een casa particular ontsnap je aan de drukte. Maak een boottocht naar het natuurgebied Rio Canimar en verken de natuur te paard of op een fiets. Plof als je terug bent neer op het strand en lees je boek uit. ’s Avonds geniet je van de ondergaande Snorkelen-Caleta-Buena-Playa-Largazon met een cuba libre in je hand.

Playa Larga – snorkelen in de verscholen grotten

In de Varkensbaai ligt Playa Larga, een goede optie voor reizigers die op zoek zijn naar een verscholen, rustig plekje. Het plaatsje is klein en er hangt een gezellige, gastvrije sfeer. Ga op zoek naar de verborgen grotten, waar je met je snorkel het heldere water in springt. Hier vind je ook de grootste zoutwatergrot van Cuba. Slaap bij een Cubaans gezin in huis, dicht bij de zee, en geniet van een maaltijd van de moeder des huizes. Zin om de buurt te verkennen? Je vindt er moerassen met hagedissen en lagunes met ronddobberende vogels.

koraal-Santa-Lucia

Santa Lucia – Relax bij een van ’s werelds grootste koraalriffen

Bij Santa Lucia, net voor de kust met een twintig kilometer lang wit zandstrand, vind je een van ’s werelds grootste koraalriffen. Het strand ligt op een schiereiland in het noorden van Cuba. Het is hier dunbevolkt, dus genoeg plekjes om alleen of samen onder de palmbomen van een cocktail te genieten. De gemiddelde watertemperatuur is zo’n 25 graden en dat maakt het een ideale duikplek. Na je onderwateravontuur zak je onderuit op het strand of plons je nog even het zwembad in.

Maria La Gorda – de beste duikplek van Cuba

strand-van-maria-la-gorda-b

Helemaal in het westen van Cuba, op het puntje van de peninsula, ligt het strand van Maria La Gorda. Het is volgens sommigen de beste duikplek van Cuba en dat is dan vaak ook dé reden voor reizigers om dit strand te bezoeken. Wil je drommen toeristen vermijden? Dan is dit de perfecte plek voor jou. Doe je duikspullen aan of snorkel op en spring het water in. Je spot hier tal van gekleurde vissen en uniek zwart koraal. Genoeg water gezien? Ga dan op wandeltocht door het tropische bos van natuurgebied Guanahacabibes, waar je allerlei exotische vogels, krabben en leguanen tegenkomt. Ook kun je hier met een huurauto mooie stukken langs de kust rijden. De weg naar Maria La Gorda is wel sterk verslechterd en ook het hotel waar je verblijft is qua kwaliteit een stuk minder dan andere bestemmingen. Daar voor in de plaats krijg je wel de mooiste duiklocatie van Cuba. Dit is dus een persoonlijke afweging.

Sta jij al te popelen om op een van deze stranden te liggen? Bekijk onze bouwstenen in Cuba en stel een fantastische reis samen of kies uit een van onze inspiratiereizen.

background-pattern