Naar boven

Kaartlezen in Cuba

blog

Geschreven op
woensdag 30 april
Geschreven door
Juliette Driel

Cuba kaartlezen

Rijden in een ander land is vaak even wennen. En zeker in een land als Cuba, waar de bewegwijzering weleens ontbreekt en er kippen en paard en wagens de weg met je delen. De laatste jaren is er geïnvesteerd in borden langs de weg, maar het blijft niet altijd duidelijk. Soms vind je borden net voorbij een kruispunt of zijn de pijlen simpelweg weggekrast door de Cubanen die graag een lift willen (en je dus de juiste weg kunnen wijzen). Wil je niet meteen bij het eerste de beste kruispunt een Cubaan op de achterbank uitnodigen dan kan een wegenkaart je op weg helpen.

Nu denk je misschien, prima doe ik dat, probleem opgelost, maar zelfs voor de beste kaartlezers onder ons vraagt de Cubaanse wegenkaart om een kleine inspectie…

 

cuba-kaart-lezenWanneer je voor het eerst de wegenkaart opent dan lijkt het allemaal niet zo moeilijk. Er zijn niet heel veel wegen in Cuba, dus hoe ingewikkeld kan het zijn om de juiste weg te nemen. Nu ís het ook niet moeilijk, maar iedere reiziger die met een auto op pad gaat rijdt een keer verkeerd. Vooral rondom Havana is het niet eenvoudig de weg te vinden, bijvoorbeeld omdat de wegen op de kaart plotseling op houden.

Het zorgt misschien voor wat discussies in de auto, maar op een gegeven moment heb je door hoe het werkt; dat je een kruispunt even voorbij moet rijden voordat je een bord ziet, en dat je op de snelweg eerst de viaduct onderdoor moet voordat je de afslag naar rechts neemt om links uit te komen (klaverblad). Wegen die op de kaart groot lijken te zijn, blijken boerenlandweggetjes. Denk je alleen maar rechtdoor te kunnen, kom je aan bij een T-splitsing. Je zal het allemaal tegenkomen, maar geen nood, je vindt altijd de weg!

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

background-pattern