Naar boven

5 redenen om naar Cuba te gaan

blog

Geschreven op
donderdag 19 december
Geschreven door
Juliette Driel

op reis naar cuba - muziek

Je hebt over Cuba gehoord, of je vrienden zijn er geweest (tijdens een strandvakantie of rondreis), en je weet dat de Cubaanse cultuur in de verste verte niet op dat van ons lijkt. Je wilt de oude oldtimers zien rijden, de tabaksheuvels bezoeken en de koloniale stadjes. Of je wilt gaan om een dansje te wagen in een van de salsa-barretjes.

Genoeg redenen om op reis naar Cuba te gaan? Misschien, maar er zijn nog 5 extra redenen om een vliegticket en reis te boeken, je tas in te pakken én te vertrekken naar Cuba. Wij schrijven je hier waarom.

op reis naar Cuba, casa1. Je wordt gastvrij ontvangen door een Cubaans gezin

In kleine steden, zoals in Trinidad, staat een gastvrij gezin klaar om je thuis te ontvangen. Wat krijg jij ervoor terug? Een echte Cubaanse ervaring die je nog lang zal bij blijven. Waarom zou je ook kiezen voor een groot en onpersoonlijk hotel in Trinidad? Als je verblijft in een casa particular maak je contact met de lokale bevolking, leer je hoe Cubanen leven, kun je wat Spaanse woordjes oefenen en als je wilt krijg je ’s avonds een heerlijk diner voorgeschoteld.

Che Guevara monument2. Je leert de Cubaanse geschiedenis kennen

Je leert veel van de Cubanen zelf (bijvoorbeeld door bij ze thuis te slapen of door een praatje te maken), maar er zijn ook andere plekken waar je veel over de Cubaanse revolutie kunt opsteken. Denk aan het Museo de la Revolucion in Havana, Santa Clara met het mausoleum en Ché museum en het voormalige hoofdkwartier waar de rebellenleiders de revolutie voorbereidden bij Sierra Maestra. Door deze plekken leer je een stukje meer over de geschiedenis van Cuba, en krijgt je reis een extra dimensie.

Cuba barman3. Rum is goedkoper dan koffie

Niet dat wij je aanmoedigen om de hele dag rum te drinken, maar een cocktail na een lange wandeling mag wel in Cuba. Toch? En voor niet meer dan 3 CUC (iets meer dan 2 euro) heb je al een mojito. Naast suikerriet is rum het grootste exportproduct van het land. Wil je toch een kopje koffie? Voor de Cubanen is het doodnormaal om koffie te drinken met 3 (of meer!) suikerklontjes.

op reis naar Cuba, onderweg4. Voor de nieuwe auto-ervaringen

Nee, autorijden in Cuba kan iedereen. Wegen (buiten de stad) zijn verlaten, vaak zie je in de verste verte geen tegenligger. Wat je wel hebt is af en toe wat hobbels in de weg. En kijk niet gek op als je een scooter ziet rijden met een grote verjaardagstaart achterop. Ja.. dit geeft Cuba ook haar charme en is een reden om te gaan.

Cuba geen starbucks5. Je hebt er geen Starbucks

Dit is voor ons het bewijs dat Cuba anders is dan andere landen. Geen grote ketens, geen warenhuizen én geen Starbucks. Op Iran na heeft Cuba de slechtste internetverbinding en geen grote supermarkten om wat te kopen. Dit is Cuba, dit is authentiek.. én wij houden daarvan.

 

 

Ben jij overtuigd? Stel je eigen Cuba-reis samen of laat je inspireren door onze andere Cuba artikelen op het Cuba reisblog.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern