Naar boven

Cuba reiziger Evelien op reis

blog

Geschreven op
maandag 16 december
Geschreven door
Juliette Driel

Cuba reiziger Evelien

Een reis naar Cuba stond lang op mijn lijstje. Terug naar de oude tijden met oldtimers, oude herenhuizen en de koloniale pleinen van Havana, dat wilde ik met eigen ogen zien. Cuba staat ook voor mij voor de muziek: salsa, rumba, son en conga. Andere beelden: de tabaksheuvels, kleurrijk Trinidad en helemaal reizen tot Santiago (én het hele eiland dus rond gaan) stonden ook op mijn verlanglijst. Dat het uiteindelijk een mooie Cuba reis was (die mij lang zal bijblijven), staat vast… maar mijn ultieme top 5?

Havana reiziger Cuba1. Havana

Beginnen in Havana is terug naar de tijd gaan. Oldtimers tuffen voorbij (ik moest er ook even mee op de foto..zie hiernaast), gele bussen zie je rijden.. én met een decor van vervallen herenhuizen, maar ook prachtige regeringsgebouwen. Gelijk grote contrasten. Havana kent veel pleinen, en hier weerklinkt ook altijd wel een bandje. Vaak het nummer van Social Buena Vista Club, na mijn Cuba reis bleef het nummer nog lang hangen…

Cuba Vinales platteland2. Tabaksheuvels en paardrijden

Als je dichter bij Viňales komt, vallen de piekerige bergen al op. Boeren lopen langs de autoweg, met of zonder vee. De stad Viňales is klein, maar fijn. De omgeving hebben wij ter paard ontdekt, met gids. Dwars door het platteland langs akkers en kleine huisjes. Onderweg een stop bij de boer: een uitleg hoe sigaren gerold worden én we mochten zelf ook even proeven. Hoort toch ook écht bij Cuba.

Reiziger Evelien in Trinidad3. Trinidad

Kleurrijke straatjes, kinderkopjes… Trinidad heeft een unieke en knusse sfeer. Extra bijzonder voor ons, want hier sliepen wij ook bij de mensen thuis. Spaans spraken wij niet, maar toch kun je prima contact met elkaar leggen (met gebrekkig Spaans en Engels). In Trinidad vonden wij het heerlijk om te slenteren door het stadje. Barretjes op te zoeken én natuurlijk in de avond dansen op de trappen!

Carnaval Santiago4. Carnaval in Santiago

Ik wist het van tevoren, maar was toch blij verrast: Carnaval beleven in Santiago (in juli). De hele stad staat op zijn kop en in de feeststemming. Optredens, optochten en ’s avonds gaan alle Cubanen naar de haven om daar uitbundig te feesten met goedkope rum. Echt lokaal, wij waren één van de weinige toeristen.. maar heel leuk om mee te maken.

Cuba reiziger salsa5. Overal salsadansen

In elke stad, in elke bar… ik heb mijn salsa -moves goed kunnen toepassen in Cuba. Wees niet bang: als je ze nog niet goed onder de knie hebt. Cubanen vinden het juist leuk om je wat passen bij te brengen. En nu in Nederland.. ik dans nog steeds een dansje en denk dan vaak nog met plezier terug aan mijn Cuba reis.

 

 

Vind jij het ook leuk om een artikel te schrijven voor onze Cuba blog? Neem contact op met reisspecialist Vincent en wie weet pronk jij straks ook met jouw reisverhaal op onze blog.
Ga terug naar het overzicht van alle artikelen
background-pattern