Naar boven

Cuba per oldtimer?

blog

Geschreven op
vrijdag 24 april
Geschreven door
Juliette Driel
cuba per oldtimer

cuba per oldtimer

Als ik om me heen vraag waar mensen aan denken bij Cuba komen er al snel beelden van prachtige Amerikaanse oldtimers voorbij. Dat was ook een van de beelden die bij mij door mijn hoofd schoten, voordat ik voor het eerst naar Cuba ging. En ik kan je vertellen; niks is minder waar.

Hoe mooi zou het dan zijn wanneer je met een oldtimer Cuba zou kunnen verkennen. Ik zag het al helemaal voor me; met mijn haar wapperend in de wind rond cruisen in een oude Amerikaan.

Maar wat zo leuk lijkt om te doen is zeker niet praktisch laat staan verantwoord. Dit is dan ook gelijk de reden waarom je als toerist rond reist in een solide geïmporteerde huurauto. Deze auto’s spreken natuurlijk een stuk minder voor de verbeelding en zijn daarom misschien ook minder leuk om mee rond te reizen, maar als je langere afstanden aflegt wel erg fijn.

myrthe in oldtimer cubaWe moeten namelijk niet vergeten dat het erg bijzonder is dat deze oude Amerikaanse barrels überhaupt nog steeds vooruit komen. Zo heb ik tijdens mijn rondreis genoeg mensen langs de weg zien staan met kleine gereedschapskistjes in de hand om hun mooie auto weer aan de praat te krijgen. En wonder boven wonder heb ik deze auto’s ook nog weg zien rijden ook. Onderdelen voor deze oldtimers zijn namelijk erg moeilijk te vinden.

Maar mocht ik je nu teleurstellen en je heel graag een ritje per oldtimer willen maken is dit zeker mogelijk, dus geen zorgen. In Havana kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een tour te maken waarbij je langs alle belangrijke plekken van de stad komt, maar tegelijkertijd ook een goed beeld van het dagelijkse leven krijgt. Mocht je nu geen zin hebben in een tour kan je eigenlijk wel in elke stad op Cuba een ritje per oldtimer taxi maken. Houd er wel rekening mee dat je voor deze taxi’s iets meer betaald, aangezien het onderhoud van de auto ook meer kost. Spreek daarbij voordat je in de auto stapt een duidelijke prijs af.

oldtimers havana cubaZelf heb ik in Havana een tour gemaakt per open oldtimer en ik kan het iedereen aanraden. Ik vond het een leuke manier om een goed beeld van deze grote stad te krijgen en tegelijkertijd kwam ik ook nog eens op plekken waar ik zelf nooit zou komen. Kortom, ik zou zeker op pad gaan met een oldtimer, maar wanneer je het land wilt verkennen en grote afstanden wilt afleggen is een minder charmante huurauto een hele fijne manier.

Wil je ook Havana ontdekken per oldtimer? Kijk dan eens bij onze Havana bouwsteen of ga terug naar het overzicht van alle artikelen
background-pattern