Naar boven

Twee weken naar Cuba?

blog

Geschreven op
dinsdag 26 juli
Geschreven door
Juliette Driel

paard vinales paardrijden cuba Als je twee weken de tijd hebt, of misschien zelfs 10 dagen, is het dan nog de moeite om naar Cuba te gaan? Deze vraag stelde ik voordat ik zelf ging en deze vraag kreeg ik na mijn reis.

Mijn antwoord is volmondig JA! Natuurlijk zou ik altijd aanraden om langer te gaan als je de tijd en de mogelijkheid hebt, maar in twee weken kun je al veel hoogtepunten bezoeken. Eerst de keuze tussen het oosten, westen of beide. De laatste optie (beide) viel al snel af: de afstanden zijn groot, de wegen zijn een stuk minder goed dan in Europa en ik vind het zonde om zoveel tijd in een auto door te brengen tijdens mijn reis. Daarbij zijn er in beide gedeeltes genoeg mooie plekken om twee weken te blijven. Ik wilde sowieso Havana zien, dus mijn keuze was uiteindelijk snel gemaakt. Ik ging naar het westen.

Ik vloog met Tui Fly naar Varadero omdat dit de goedkoopste optie was. De meningen zijn over deze maatschappij verdeeld en als je Tui Fly vergelijkt met KLM is de service van KLM beter. Daarbij komt ook dat je bij Tui Fly bij moet betalen voor je ruimbagage en de televisieschermpjes. Alsnog was Tui Fly voordeliger, vond ik het fijne vluchttijden en voor mij maakt de paar centimeter extra beenruimte niet uit.

Na de vlucht reisde ik verder naar Havana. Door de koloniale gebouwen, de gekleurde oldtimers en de sfeer deed ik een stap terug in de tijd. Ik vervolgde mijn reis naar het idyllische eilandje Cayo Levisa om een duik te nemen in de Caribische zee. Hierna stapte ik op de rug van een paard dwars door de tabaksvelden van Viñales. Een lange rit naar het sfeervolle Trinidad (een aanrader, ook al ligt dit al centraal in Cuba) waar ik genoot van de gezelligheid op straat en het fietsen door de stad.

Varadero-strandDe reis sloten we ontspannen af in Varadero aan het strand. Als je twijfelt of je in een casa particulares wilt slapen of in een all inclusive resort, lees dan mijn andere stukje ‘hier’. Dus als je zin hebt in twee weken vol met cultuur, natuur, wandelingen en wit strand, dan zeg ik doen!

En dan bij thuiskomst snel dromen over een reis naar Oost-Cuba.

 

 Wil je zelf op reis naar Cuba? Kijk dan eens bij onze Cuba reizen. Hier vind je bouwstenen, korte programma’s van twee tot vier dagen, verspreid door het hele land die je zelf – of met onze hulp – aan elkaar kunt rijgen tot je eigen ideale Cuba-reis.

background-pattern