Naar boven

5 Cuba reistips van gastblogger Roëll

blog

Geschreven op
dinsdag 4 maart
Geschreven door
Juliette Driel

Cuba reistips gastblogger

Wanneer ik aan Cuba denk, dwaal ik al snel weg in gedachtes over vrolijke muziek, afbeeldingen van Che Guevara, oldtimers en Havana club. Tijdens een rondreis in Cuba zal je dit alles ook zeker tegenkomen, maar er zijn ook een aantal activiteiten die ik je wil aanraden om te doen wanneer je in dit Midden Amerikaanse land bent. Lees ze hieronder.

 

reistips gastblogger Cuba1. Fietsen naar de blauwe zee nabij Trinidad

Trinidad is een stadje dat je niet wilt missen als je in Cuba bent. De kleurige huisjes, het gezellige nachtleven bij de trappen van Plaza Mayor en de Valle de los Igneios maken dit stadje onvergelijkbaar met anderen. Daarnaast is het echter ook leuk om een fiets bij je casa particulares te huren en een fietstocht te maken naar de kust. De zee dichtbij het stadje is namelijk adembenemend mooi blauw. Je moet er wel een beetje voor zweten én vergeet geen water mee te nemen, maar je wordt er dubbel en dwars voor beloond.

2. Dans salsa in Cuba

Reistips gastblogger RoellSalsa dansen kan je eigenlijk door heel Cuba en danser of geen danser, dit wil je tijdens een rondreis in Cuba écht gedaan hebben. In veel stadjes, zoals Trinidad of Santiago de Cuba, kun je dansles nemen en wanneer je de basics weet van de salsa ben je als reiziger eigenlijk al klaar voor de dansvloer. Je zult bovendien merken dat de Cubanen je graag ten dans vragen als er muziek is en het is een aanrader om hier een keer op in te gaan!

Gastblogger reistips sigarenfabriek3. Sigaren roken in Havana

Dat Cuba hét paradijs is als het om sigaren gaat, is menig mens niet onbekend. Bekende sigaren merken komen namelijk uit dit land. Denk bijvoorbeeld aan Montecristo, Corona of Romeo & Julieta. Een keer een sigaar roken is dan ook een aanrader. Met name in Havana vind je sigarenwinkeltjes in overvloed en dit is dan ook een goede plek om je aankopen te doen. Je kunt in de hoofdstad zelfs naar een sigarenfabriek gaan, deze vind je in het oude centrum van Havana.

Cuba gastblog carnaval4. Vier carnaval in Santiago de Cuba

Ben jij een carnaval fan? Zorg dan dat je in de zomermaand juli naar Cuba reist. Dan vindt namelijk het grootste carnaval van Cuba plaats in de stad Santiago de Cuba. Je vindt deze stad in het zuid oosten van Cuba en gedurende deze festiviteiten leeft de hele stad op. Er zijn dan optochten en tot laat in de avond wordt er op straat gegeten en gedanst.

reistips gastblogger Cuba
5. Natuurliefhebbers moeten richting Pinar del Rio

Pinar del Rio is een van de mooiste natuurgebieden in Cuba. Je kunt hier dan ook leuke excursies doen en één daarvan is bijvoorbeeld paardrijden of je kunt kiezen voor een wandeling. Zo ontdek je het meest van de groene omgeving van Pinar del Rio. Op zoek naar meer natuur? Reis dan door naar het kleinere dorpje Las Terrazas. Daar vind je verkoelende natuurlijke baden waarin gezwommen kan worden en leer je meer over de oude koffieplantages van Cuba.

Dit artikel is geschreven door Roëll, blogger van We Are Travellers. Op haar site schrijft ze over al haar reizen en deelt ze reistips.

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen
background-pattern