Naar boven

Voorbereiding op je Cuba reis

blog

Geschreven op
donderdag 24 oktober
Geschreven door
Juliette Driel

Voorbereiding Cuba reis

Je reis naar Cuba is eindelijk geboekt. Je hebt de route uitgestippeld, vastgelegd en je plek in het vliegtuig is gereserveerd. Om praktische dingen hoef je je geen zorgen meer te maken. Na, je tas inpakken, maar dat komt later.

En…. dan is het aftellen begonnen. Misschien duurt het nog maanden, misschien ga je al heel snel en hoef je nog maar een paar dagen of weken te wachten. Hoelang het ook duurt, het is altijd leuk om nog meer kriebels te krijgen om te gaan. Voorpret is ook een onderdeel van je reis, toch?

Hierbij geen praktische tips, wat je mee moet nemen, maar drie tips om écht alvast in de sfeer te komen. Maar pas wel op: straks kun je echt niet meer wachten.

Voorbereiding Cuba reis - boekTip 1: De ritselaars van Havana

Het land Cuba oogt zo idealistisch met zon, mooie stranden, mojitos en zwoele salsamuziek. Maar hoe het écht is in Cuba krijg je als reiziger niet heel makkelijk mee. Soms wel met wat ‘kleine dingen’ die je opvallen.
Zoals dat Cubanen met een andere munteenheid betalen, dan dat jij als toerist doet. Of dat je een supermarkt inloopt en dat er nauwelijks iets te koop is. Sta je er open voor hoe het echt gaat in Cuba, lees dan het boek ‘De Ritselaars van Havana’ van Edwin Koopman. Een persoonlijk en waargebeurd verhaal van een journalist die naar Cuba reist om er een bekende dessident te interviewen, maar hij raakt gaandeweg verstrikt in een web van geheimzinnige ontmoetingen en zijn eigen toenemende paranoia.

Salsales Voorbereiding Cuba reisTip 2: Neem alvast een salsa les in Nederland

Dat er in Cuba héél veel gedansd wordt, wist je vast. Elke stad kent wel een “Casa de la Musica”, maar in veel kleine barretjes kun je er ook niet omheen. En ga je naar Trinidad dan zul je ongetwijfeld ’s avonds ook een dansje wagen op de trappen. Wil je niet helemaal afgaan, neem dan alvast een (proef) lesje in Nederland zodat je al wat basis stappen kent. Kom je gelijk in Nederland ook alvast in de sfeer.

Voorbereiding Cuba reisTip 3: Nummers draaien van Buena Vista Social Club

Ja, want om deze groep Cubaanse muzikanten kun je niet heen tijdens je reis. In Havana op de pleinen weerklinkt hun ‘Chan Chan’ (vaak door coverbands gespeeld), dus erg leuk om ook vooraf in Nederland dit nummer al op te zetten. En grote kans dat je na je Cuba reis dit nummer vaak nog op zet…

Bekijk het filmpje op ons You Tube kanaal waarbij een van onze reizigers in Havana de pleinen filmde met, uiteraard, de band op de achtergrond: http://www.youtube.com/watch?v=Ws5eLU_eBIE

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen
background-pattern