Hoogtepunten Thailand

blog

Geschreven op
donderdag 15 september
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

reisblog hoogtepunten ThailandWij zijn hier bij Riksja Travel nogal van de ongebaande paden, plekjes waar weinig toeristen komen, die je het echte Thailand laten zien. Waar niet iedereen een mobiele telefoon heeft en je je met handen en voeten verstaanbaar maakt. Maar laten we vooral de hoogtepunten van Thailand niet vergeten, want die zijn natuurlijk niet voor niets hoogtepunten. Zonder de highlights in je reis, heb je namelijk ook niet het echte Thailand gezien. Dit zijn wat ons betreft de must-see’s:

 

fietsen Bangkok Hoogtepunten Thailand

Bangkok

Een absolute hoogtepunt in de hoofdstad van Thailand is een fietstocht. Je rijdt door de smalle straten van China Town, waar vogelkooitjes onder de balkons hangen en het meubilair buiten op de stoep staat. Geen Thai die er van opkijkt als een groepje toeristen met de fiets over de markt trekt. Jij zult wel je ogen uitkijken, want op de markt zie je vreemdste dingen. Exotisch fruit en specerijen, maar ook emmers vol slakjes, hanenpoten en varkenssnuiten. Kijk maar eens bij Easy Going Bangkok op de fiets.

River Kwai

De rivier en vooral de spoorbrug erover nemen een belangrijke plek in de geschiedenis van Thailand in, maar er is nog veel meer te zien. De knalblauwe Erawan watervallen zijn druk met Thai en toeristen, maar als je de moeite neemt om naar het zevende en hoogste niveau te klimmen, heb je dit fotogenieke stukje natuur helemaal voor jezelf. Een sprong in het frisse water is je beloning na die tocht en kleine visjes knabbelen aan je tenen als in een luxe spa. Hoogtepunt van de River Kwai is slapen in een drijvend huisje, waar je van je steiger zo de rivier in springt en je laat meevoeren op de stroming. Zin in? Bekijk dan River and the Railway.

hoogtepunten Thailand Ayutthaya tuktuk

Ayutthaya

Een reis door Thailand is niet compleet zonder een ritje in een tuktuk en Ayutthaya is daar heel geschikt voor. Deze voormalige koningsstad is voor velen een hoogtepunt in Thailand vanwege de boeddhistische tempels. Het bladgoud is er al lang vanaf, maar nog steeds zijn de bouwwerken indrukwekkend, ze torenen hoog boven je uit. De tempels liggen verspreid door de stad, dus fijn dat je tuktukbestuurder de weg goed kent. Heb je meteen twee hoogtepunten ineen: tempelbezoek en een tuktukrit. Lees meer bij Tempels en tuktuks in Ayutthaya.

Chiang Mai

Ben je van plan al dat moois in Thailand mee naar huis te nemen in de vorm van souvenirs? Sla dan de nightmarket in Chiang niet over. ’s Avonds wandel je langs honderden kraampjes waar veel prullaria verkocht worden, maar ook mooi houtsnijwerk, lampionnen en dungeweven sjaals. Als je dan toch in Chiang Mai bent, zoek hier dan ook de natuur op. Diep in de bergen leven de Thai hier nog heel traditioneel. Tijdens een trekking door dit groene, bergachtige gebied kom je dorpen tegen en kun je zelfs een nacht slapen bij de lokale bevolking. Back to basic en dat is juist de charme. Op deze manier leer je het echte Thaise leven kennen. Ook deze hoogtepunten Thailand doen? Kijk eens bij Ontdek Chiang Mai en Avontuur in een notendop.

hoogtepunt-thailand-strand

Tropische eilanden

Azuurblauwe zee, wit poederzand en een scheefhangende palmboom waar een hangmat aan geknoopt is: dat is het beeld dat de meeste mensen van een Thais strand hebben en het klopt helemaal. Een tropisch eiland is zeker een hoogtepunt van je Thailand-reis. Kies je voor het Robinsongevoel van een nog onontdekte baai, of ga je voor een levendig strand waar behalve het relaxen in de zon nog van alles te beleven is? We helpen je kiezen in onze blog Eilanden Thailand en Koh Phi Phi, Krabi of een ander eiland.