Naar Koh Phi Phi, Krabi, of toch een ander tropisch strand in Thailand?

blog

Geschreven op
donderdag 9 mei
Geschreven door
thailand
Delen op social media

Dat Thailand een rijke cultuur, mooie steden en een exotische natuur heeft, dat weten we allemaal wel. Maar voor de meesten is een Thailandreis niet compleet zonder een paar dagen op een tropisch strand. Zacht, wit poederzand dat aan je tenen kriebelt, met een snorkel op tussen de tropische vissen zwemmen en lekker niks doen in de schaduw van de palmen. Een beetje alsof je een paar dagen in je screensaver woont. Geen wonder dus dat iedereen het mooiste eiland wil kiezen en vaak krijgen we dan ook de vraag of strandbestemmingen Koh Phi Phi en Krabi in de reis naar Thailand opgenomen kunnen worden.

Koh Phi Phi en Krabi authentiek?

Palmstranden vinden wij ook leuk. En snorkelen. En een beetje dobberen in de branding. Maar wat we niet zo fijn vinden zijn grote toeristenmassa’s. Groepen reizigers en toeristen die in groten getale de stranden overspoelen. Natuurlijk, toerisme hoort er zeker bij in Thailand en wij werken er zelf allemaal aan mee, maar het liefste zien wij op reis vooral het echte Thailand, zoeken we de authenticiteit op: een palmboom die scheefgezakt boven het strand hangt en een vissersbootje op het zand, in plaats van een jetski of bananenboot.

Ongerept

Hoe mooi het eiland Koh Phi Phi en de badplaats Krabi ook zijn (want dat zijn ze), wij hebben al een tijdje het gevoel dat het relaxte, Thaise gevoel er vanaf is. Veel liever laten wij hun beach bars met harde beats achter ons en zoeken we minder bezochte eilandjes op in de idyllische Phang Nga Baai. Zo heb je Koh Yao Yai, waar je slechts een handjevol resorts aan het strand vindt. Waar je nog het gekwetter van de vogeltjes hoort tijdens het ontbijt en uitkijkt op een visser die met de verse vangst zijn boot het strand op sleept. Je gaat een volle dag varen door de Phang Nga baai: alleen jij en je reisgenoot, een gids en een longtailboot. Helder water in alle kleuren blauw en kalkstenen rotsen die uit het water oprijzen. Geen partyboot in zicht, alleen een paar snorkelaars die tussen de koraalvelden zwemmen.

Relaxed strandleven

Wil je echt even het gevoel hebben van de wereld af te zijn? Ga dan naar Koh Hai, waar geen wegen zijn en je met een longtailboot voor de deur van je slaapplek wordt afgezet. Je verkent het eiland wandelend, in 20 minuten loop je van de ene kant naar de andere kant. Een heel klein eilandje dus, en behalve een paar hotels en een strandwinkeltje is er helemaal niets. Ideaal als je even niets aan je hoofd wilt hebben, wilt genieten van de natuur en het strandleven. Overdag loop je zo met je snorkel het water in of lees je eindelijk dat boek uit, ’s avonds gaan de fakkels aan en worden de tafels en stoelen op het strand gezet, zodat je onder de sterrenhemel geniet van saté en gegrilde vis.

Er is nog veel meer…

Hou je niet van toerisme op grote schaal, maar mag er wel iets te beleven zijn, dan is Koh Lanta misschien iets voor jou. Thailand heeft zoveel mooie eilanden, daar zit voor iedereen iets bij.

Ko Yao Yai zuid Thailand
bouwsteen

Varen langs de baaien van Koh Yao Yai

  • Koh Yao Yai
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 349,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
strand-zuid-thailand
bouwsteen

Koh Hai: Relaxed Robinson-eiland

  • Koh Hai
  • 4 dagen / 3 nachten
  • € 175,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge