Menu background

Naar boven

Chiang Mai activiteiten!

Chiang Mai? Dit zijn de zes leukste activiteiten!

blog

Chiang Mai is voor veel reizigers een van hun favoriete steden in heel Azië. Wij zijn het hier zonder twijfel mee eens. Je kunt er heerlijk eten, de sfeer is goed ,er is ontzettend veel te zien en beleven en het is allemaal goedkoop! Er valt zoveel te beleven in en rondom deze stad in het noorden van Thailand dat je er makkelijk een week kunt blijven, zonder je te vervelen. Wij helpen je met een overzicht van de zes leukste activiteiten in Chiang Mai.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 2 maart
Geschreven door
thailand
Delen op social media
Doi Suthep activiteiten

Activiteit 1: bezoek Doi Suthep

Chiang Mai is een van de meest bezochte steden van Thailand. Ten noorden van Chiang Mai ligt de berg Doi Suthep. De sportievelingen onder ons kunnen een mooie fietst- of wandeltocht maken richting de top. Als je eenmaal de top hebt bereikt word je beloond met de Wat Ohra That Doi Suthep. Dit is een van de heiligste tempels in Thailand en een must see bij je bezoek aan Chiang Mai. Vanaf hier beklim je de trap van 309 treden verder naar boven. Eenmaal boven is die klim niet voor niks geweest. Vanuit hier kijk je uit over de stad Chiang Mai en de omgeving.

Jungle trekking Chiang mai activiteiten

Activiteit 2: maak een jungle trekking vlak bij Chiang Mai

Ga vooral ook de stad en leer niet alleen de lokale bevolking beter kennen maar ook de natuur. Samen met een gids trek je drie of twee dagen door de ongerepte natuur van het noorden waar je op plekken komt waar de meeste reizigers niet komen. Onderweg kom je langs verborgen watervallen en fruitplantages. Het leuke aan deze 3-daagse trips is dat je twee nachten overnachten in een Karen-dorp.

Kookcursus activiteiten Chiang Mai

Activiteit 3: Leer Thais koken bij de mensen thuis

De Thaise keuken behoort tot de beste ter wereld. Daar geniet je uiteraard uitgebreid van tijdens je verblijf in Thailand. Maar het is wel zo leuk als je ook thuis nog een heerlijke curry of pad thai kunt maken. Chiang Mai is dé plek om Thais te leren koken. Er zijn meerdere kookscholen te vinden, maar het is nog leuker om te de Thaise kunsten in de keuken te leren bij de mensen thuis. We kiezen er bewust voor om juist hiervoor te kiezen en lokale gezinnen te steunen. Zo komt jouw geld echt bij deze mensen terecht en ben je een ervaring rijker die je niet snel meer zult vergeten.

Avondmarkt activiteiten

Activiteit 4: Ga naar de avondmarkt van Chiang Mai

In Chiang Mai vind je tal van verschillende markten. Ga vooral naar de markten waar de lokale bevolking ook hun inkopen doen. Onze aanrader is een bezoek aan Walking Street op de zondag. Vanaf vier uur is de markt open, maar als je het optimaal wilt ervaren raden we je aan om later te komen, rond een uur of zeven wanneer de lokale bevolking ook naar de nachtmarkt gaat. Je vindt hier van alles! Natuurlijk veel souvenirs maar ook eetkraampjes en overal vind je straatartiesten die hun kunsten maar al te graag laten zien. Houd je niet zo van de drukte, dan raden we je aan om de markt juist wel vroeg te bezoeken.

Wat Chedi Luang Chiang mai activiteiten

Activiteit 5: bezoek Wat Chedi Luang

De Wat Chedi Luang onze favoriete tempel in Chiang Mai. In tegenstelling tot de eerder genoemde tempel ligt de Wat Chedi Luang in het midden van de stad. De tempel heeft een uniek stijl, een welkome afwisseling van de vele andere tempels die je ongetwijfeld gaat zien in Thailand.

Tokkelen activiteit

Activiteit 6: tokkel tussen de boomtoppen door

In de groene bossen rondom Chiang Mai kun je het avontuur opzoeken! Hier suis je langs de bomen terwijl je uitzicht hebt op de groene omgeving van Chiang Mail. Het is ongeveer anderhalf uur rijden naar de tokkelplek, maar zeker de moeite waard en een leuke afwisseling tijdens je bezoek aan Chiang Mai.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

rondreis

Thailand in 3 weken

 • Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya - Khao Yai - Chiang Mai - Ko Phangan - Ko Samui
 • 20 dagen / 19 nachten
 • vanaf € 1470,- p.p. bij 2 personen (€ 65 per dag)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
longtailboot strand Ko Hai Thailand
rondreis

Paradijselijk eilandhoppen Thailand

 • Bangkok – Khao Sok - Phuket - Ko Lanta - Ko Hai
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vanaf € 995,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
chaing-mai-trekking
bouwsteen

3-daagse jungle trekking Chiang Mai

 • Chiang Mai - Karen dorp - Chiang Mai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kom je bij mij eten in Chiang Mai?

 • Chiang Mai
 • ongeveer drie uur
 • € ,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern