Chiang Mai? Dit zijn de zes leukste activiteiten!

blog

Geschreven op
vrijdag 2 september
Geschreven door
thailand
Delen op social media

thailand-reis-chiangmai-rikChiang Mai is voor veel reizigers een van hun favoriete steden in heel Azië. Wij zijn het hier zonder twijfel mee eens. Het leven is er goedkoop, je kunt er heerlijk eten, de sfeer is goed en er is ontzettend veel te zien en beleven. Er valt zoveel te beleven in en rondom deze stad in het noorden van Thailand dat je er makkelijk een week kunt blijven, zonder je te vervelen. Wij helpen je met een overzicht van de zes leukste activiteiten in Chiang Mai.

doi-suthep-tempel#1 Doi Suthep

Ten noorden van de stad ligt de berg Doi Suthep. De sportievelingen onder ons kunnen een mooie fietst- of wandeltocht maken richting de top. Als je eenmaal de top hebt bereikt word je beloond met de Wat Ohra That Doi Suthep. Dit is een van de heiligste tempels in Thailand en een must see bij je bezoek aan Chiang Mai. Vanaf hier heb je bovendien ook een prachtig uitzicht over de stad.

#2 Koffietentjes

Dat Thailand de laatste jaren steeds moderner en rijker is geworden zie je misschien wel het beste terug in de hippe koffietentjes die over de hele stad verspreid zijn. Deze zijn vaak net zo hipster als de koffietentjes in Amsterdam, maar gelukkig wel wat goedkoper. Vanwege de hitte kiezen wij hier vaak voor een verfrissende ijskoffie.

grand-canyon-chiang-mai#3 Grand Canyon

Op zoek naar iets totaal anders? Net buiten de stad ligt de Chiang Mai Grand Canyon. Het is weliswaar geen echte canyon, maar het is toch een bijzonder fenomeen om even te bekijken. Neem je zwemkleding mee en duik in het water om lekker af te koelen.

#4 Leer Thais koken

De Thaise keuken behoort tot de beste ter wereld. Daar geniet je uiteraard uitgebreid van tijdens je verblijf in Thailand. Maar het is wel zo leuk als je ook thuis nog een heerlijke curry of pad thai kunt maken. Chiang Mai is dé plek om Thais te leren koken. Er zijn meerdere ontzettend leuke kookscholen te vinden, waar je in een paar uur een paar Thaise gerechten leert bereiden.

winkelen-chiang-mai#5 Shoppen

Op de enorme dagelijkse avondmarkt kun je terecht voor de leukste souvenirs, kleding, simpele sieraden en andere lokale spullen. Ook als je niks koopt is het leuk om door deze sfeervolle buurt rond te lopen. Wees niet bang om flink af te dingen!

#6 Wat Chedi Luang

Na de Wat Ohra That Doi Suthep is de Wat Chedi Luang onze favoriete tempel in Chiang Mai. In tegenstelling tot de eerder genoemde tempel ligt de Wat Chedi Luang in het midden van de stad. De tempel heeft een uniek stijl, een welkome afwisseling van de vele andere tempels die je ongetwijfeld gaat zien in Thailand.

Dit blog is geschreven door Roger Hulsen van Backpacken in Azie. Net als wij zijn zij verslaafd aan Thailand. En ook aan de rest van Azië. Op hun website delen zij al hun ervaringen en persoonlijke tips over dit geweldige continent.

bouwsteen

Ontdek Chiang Mai

  • Chiang Mai
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 58,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
chaing-mai-trekking
bouwsteen

3-daagse jungle trekking Chiang Mai

  • Chiang Mai - Karen dorp - Chiang Mai
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 213,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge