Menu background

Naar boven

Eerste keer Thailand

blog

Geschreven op
maandag 17 maart
Geschreven door
Tessa Vermij
Delen op social media

Reisspecialist Mara in Thailand
Sommige dingen zou je heel graag nog eens over doen en voor mij is dat mijn eerste reis naar Thailand. Natuurlijk is het mogelijk om nog eens op het vliegtuig naar Bangkok te stappen en dat heb ik later ook zeker gedaan, maar die kriebels van de allereerste keer, die verwachtingsvolle spanning, die is uniek en dat komt niet meer terug. Ik zie mezelf nog staan op Schiphol, zenuwachtig maar met heel veel zin om te gaan. Benieuwd naar een nieuwe cultuur, nieuwe kleuren, nieuwe geuren: een land waar ik me al een voorstelling van had gemaakt, maar dat ik zelf moest ervaren om te weten of die beelden klopten.

 

Gezellige drukte in Bangkok ThailandHectische metropool

Bangkok bleek een overweldigende chaos, het drukke verkeer wordt gedomineerd door gele en roze taxi’s en tuktuks die als kamikazepiloten tussen de auto’s door zoeven. Maar zodra je het voetgangersgebied betreedt, loop je tussen de terrassen die versierd worden door lampionnen en boeddhabeelden. Ik wist niet wat me overkwam toen ik in China Town over de markt schuifelde: geplukte kippen aan een haak en hompen dubieus vlees, stapels vissen en groenten die ik nooit eerder had gezien. Overvolle paden tussen de kramen, waar ik met mijn westerse lengte boven de locals uittorende. En overal die beroemde Thaise glimlach: wat iedereen me van tevoren vertelde is waar, de Thai zijn van nature vriendelijk en gastvrij, ik voelde me heel snel welkom.

 

Nachttrein in ThailandThaise slaaptrein: heel relaxed

Een paar dagen later stond ons een nieuw avontuur te wachten: een reis naar het zuiden van Thailand per nachttrein. Gewend aan Europese busreizen, rekende ik op een nacht in een ongemakkelijke stoel. Ik was dus blij verrast toen ’s avonds een medewerker langs kwam om onze stoelen om te bouwen tot stapelbed en met knisperende lakens ons bedje spreidde. Door het gehobbel van de trein viel ik binnen een paar tellen in slaap in mijn knusse coconnetje.

 

Drijvende huisjes ThailandSlapen op het water

Aangekomen in het zuiden werd ik opgewacht door de chauffeur die ons naar een sprookjesachtig meer in de jungle bracht. Ik stapte over op een longtailboot die me afzette bij een bamboehuisje, midden op het water. Ik vulde de dag met kanovaren en tochtjes door de jungle, maar wat pas echt indruk op me maakte, was het onweer dat ’s nachts om mijn drijvende hutje galmde. Het geluid van de donder weerkaatste tegen de kalkstenen rotsen en rolde over water. Het licht van mijn olielampje stelde niets voor bij de felle bliksem. Die nacht heb ik niet veel geslapen, maar wat een indruk maakte deze overnachting.

 

Eerste keer Thailand reisNog meer Thailand

Via jungletrekkingen met vliegende eekhoorns, felgekleurde hagedissen en vreemde insecten reisde ik door naar de tropische eilanden. Overdag lag ik met een snorkel in het water, s’avonds at ik verse vis op een terras op het strand, onder het licht van de lampionnen en met mijn voeten in het zand. Thailand was alles wat ik ervan gehoopt had en tegelijkertijd één grote verassing. Je moet het zelf gezien hebben, om te weten hoe het is. Eenmaal thuis duurde het niet lang voor ik mijn baan had opgezegd en solliciteerde bij Thailand online, Riksja Travel. Nu mag ik me de hele dag bezighouden met reizen door Thailand…

 

 

Zelf een reis door Thailand in elkaar zetten? Kijk dan eens bij onze bouwstenen
of
Ga terug naar het overzicht van alle artikelen