Deze 5 excursies in Thailand moet je gedaan hebben

blog

Geschreven op
woensdag 4 oktober
Geschreven door
Tessa Vermij
Delen op social media

Thailand excursieZoveel verschillende excursies in Thailand, het liefst doen we ze allemaal! Zoek je graag het avontuur op? Of doe je het liever iets rustiger aan? Het is allemaal mogelijk. En omdat er zoveel verschillende soorten activiteiten door het hele land zijn en wij ze alvast voor je hebben getest, inspireren wij je graag met onze top 5 van excursies.

#1 Fiets door levendig Bangkok

Excursie fietsen in BangkokGeliefd bij vele reizigers en ook zeker bij ons: de fietstocht in Bangkok. Van de smalle straatjes in China Town tot aan het groene ‘platteland’, per fiets ontdek je een heel andere kant van deze wereldstad. Tussendoor geniet je samen met je groepje van een uitgebreide Thaise lunch.

#2 Slinger door de boomtoppen in Chiang Mai

Helm op, veiligheidstuigje aan en GAAN! Dit is een excursie voor de echte avonturiers onder ons: tokkelen tussen de boomtoppen. Tijdens deze dagexcursie bengel je een paar meter boven de grond en slinger je van de ene naar de andere boomtop. Je zal wel hongerig zijn na zo’n intensieve ervaring. Je sluit de dag daarom af met een heerlijke Thaise curry.

Kookcursus Thailand excursie#3 Kook een lokaal gerecht in Khao Sok

Ben je net als wij gek op Thais eten? Proef en leer dan meer over deze bijzondere keuken tijdens een kookworkshop. In onze zelfgebouwde community lodge in Khao Sok ga je samen met de Thai aan de slag om een aantal typisch Thaise gerechten op tafel te zetten. Vergeet niet om de recepten mee te nemen, zodat je al dat lekkers ook met je vrienden en familie thuis kan delen.

#4 Spot roze dolfijnen in Khanom

Beleef een andere kant van Thailand en breng een bezoek aan het ongerepte Khanom. Deze kustplaats staat volledig in het teken van roze dolfijnen. Tijdens een halve dagexcursie ga je het helderblauwe water op en dobber je met je bootje tussen deze intelligente beestjes. Hoeveel dolfijnen tel jij?

Zeilcruise eilanden rondreis door Thailand#5 Vaar met een zeilboot van eiland naar eiland

Maak je de oversteek van Ko Samui naar buureiland Ko Phangan? De meeste reizigers doen dit met een ferry. Wij vinden het echter veel leuker om dit met een traditionele Aziatische jonkboot te doen. Plof neer op een van de ligkussens op het dek en geniet van het uitzicht en een verkoelend zeebriesje. Je stopt zelfs een keer onderweg om met een snorkel het onderwaterleven te ontdekken.

Deze excursies kan je allemaal bij ons boeken. Laat ons weten welke je favoriet is. Zo ben je zeker van een plekje en kan je onbezorgd genieten van je reis door Thailand.