Naar boven

Thailand beste reistijd

Beste reistijd Thailand | Blog Riksja Thailand

blog

Geschreven op
vrijdag 12 april
Geschreven door
Tessa Vermij

Beste reistijd Thailand

Als je een reis naar Thailand aan het plannen bent, dan wil je natuurlijk graag weten wanneer de beste reistijd is. Wij zijn vaak in het land geweest en hebben daarom alle seizoenen wel een keer meegemaakt. Thailand kent een droogseizoen (november tot en met februari), een warm seizoen (maart tot en met mei) en een regenseizoen (juni tot en met oktober). Elk seizoen heeft zo z’n voor- en nadelen, die we alvast voor je op een rij hebben gezet. Zo bepaal je zelf de beste reistijd voor jouw Thailand reis.

 

Strand Thailand

In het droge seizoen naar Thailand

Vanwege de aangename temperaturen zijn november tot en met februari doorgaans de beste maanden voor een rondreis door Thailand. Het is dan ook niet voor niets een populaire zonbestemming tijdens onze kerstvakantie. Op de eilanden aan de zuidoostkust is het in november en december moessontijd, maar je kunt daarentegen prima een rondreis door de rest van Thailand maken of eilandhoppen aan de zuidwestkust.

 

 

In het warme seizoen naar ThailandSongkran Thailand

Reis je in de warme maanden, dan heb je veel kans op zon, maar liggen de temperaturen ook hoger. Vooral in Centraal- en Noord-Thailand kunnen de temperaturen oplopen, tot zo’n 35 graden in april en mei. Wij raden in deze periode een rondreis met een lager reistempo en vooral met eilanden aan. De Thai vieren bijvoorbeeld in deze maand ook het Songkran Festival, ook wel bekend als het waterfestival, om het einde van de droge periode te vieren.

 

 

Regenseizoen ThailandIn het regenseizoen naar Thailand

De meeste reizigers reizen echter in het regenseizoen naar Thailand, omdat dit precies samenvalt met onze zomervakantie. Het regenseizoen start ongeveer eind mei en loopt tot eind oktober. Hierin zijn september en oktober vaak de maanden waarin de meeste regen valt.

Het voordeel van het regenseizoen is natuurlijk dat de natuur volop in bloei staat. Het is daarom een goede tijd om naar de nationale parken te gaan of een trekking in het noorden te maken. Onze ervaring is dat de buien snel wegtrekken en het koeler is, maar dat de wandelingen door de regenval juist ook iets pittiger kunnen zijn.

Wil je in het regenseizoen graag naar het strand? Geen probleem. Je kunt in dit geval het beste de eilanden aan de zuidoostkust van Thailand bezoeken. Het land kent een tropisch klimaat, waardoor je ook hier zeker een bui kunt verwachten, maar de kans is kleiner dan op de overige eilanden. De temperaturen blijven aangenaam. Wil je meer weten over het regenseizoen in Thailand? Lees dan hier verder.

 

Op onze klimaatpagina lees je meer over het weer per regio.

background-pattern