Help! Het regenseizoen in Thailand is begonnen

blog

Geschreven op
donderdag 29 juni
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

Yes, de zomer is aangebroken! Je hebt eindelijk vakantie en die wil je graag, mét veel zon, in Thailand doorbrengen. Op regen zit je natuurlijk niet te wachten. Toch is het regenseizoen in Thailand nu – wanneer onze zomer in Nederland juist begint – van start gegaan . Geen paniek, je hoeft je plannen om een reis door Thailand te maken zeker niet naast je neer te leggen. Wij bereiden je alvast een beetje voor.

 

Wat kan je verwachten van het Thaise regenseizoen?

Normaal gesproken start het regenseizoen in Thailand begin juni en eindigt het regenseizoen rond eind oktober. September en oktober zijn de maanden waarin de meeste kans op regen is. Lees hier meer over op onze Thailand klimaat-pagina.

Nu vraag je je natuurlijk af:

Hoelang zo’n regenbui duurt? Nou, dat wisselt van één minuut tot aan een klein half uurtje. Heb je pech dan regent het een keer wat langer, maar met geluk duurt het maar een paar minuten.

Wat het voordeel is van het regenseizoen? De buien in Thailand zijn wel voorspelbaar: vaak vallen de buien aan het einde van de middag. Daarnaast is de natuur prachtig groen en komen watervallen tot leven. Bovendien zorgt een korte bui voor wat verkoeling, want in Thailand is het altijd warm. Niet geheel onbelangrijk: het levert ook nog eens unieke plaatjes op! Want zeg nou zelf, een strakblauwe lucht op al je vakantiefoto’s wordt toch ook een beetje saai?

regenbui thailandIs een strandverblijf wel mogelijk tijdens het regenseizoen in Thailand? Ja, absoluut! We raden je wel aan om de eilanden aan de zuidoostkust te bezoeken. Dit zijn de eilanden Ko Samui, Ko Phangan en Ko Tao. Het eiland Ko Samet, in de buurt van Bangkok, kan je ook vrijwel het hele jaar bezoeken.

Hoe je je voorbereid op het regenseizoen? Het is misschien wel duidelijk nu: een regenbui tijdens je vakantie in Thailand kan je vrijwel zeker een keer verwachten. Maar wat doe je als het dan toch regent? Het is natuurlijk hartstikke zonde om in je hotelkamer te gaan zitten mopperen. Haal een paraplu of poncho en ga lekker op pad! Neem bijvoorbeeld een uitgebreide massage, ontdek wat de Thaise keuken te bieden heeft of koop wat leuke souvenirs voor thuis. Je kan natuurlijk ook lekker onder je parasol een boekje lezen…