5 tips Ayutthaya

blog

Geschreven op
vrijdag 16 maart
Geschreven door
Tessa Vermij
Delen op social media

tips ayutthayaAyutthaya is de stad zonder smog, minder toeristen en met heel veel tempels! Een echte must als je je in Centraal-Thailand bevindt. Wij hebben dan ook 5 tips voor Ayutthaya om een cultureel dagje tegemoet te gaan.

1. Boek een busje voor 180 baht per persoon

Een handige tip voor Ayutthaya is dat je vanaf Bangkok een busje kan huren voor een retourtje Ayutthaya. Het is ongeveer een uur rijden naar Ayutthaya en voor 180baht

minibusje thailand

(€5,-) kan je al een busje huren. Zo word je ‘s ochtends in het hotel opgehaald en een uur later in het stadscentrum van Ayutthaya afgezet. Deze plek is ook het verzamelpunt voor de terugreis. In deze busjes word je altijd voorzien van koud water en airco. Het is wel handig om de prijs van tevoren af te spreken maar achteraf te betalen. Zo weet je zeker dat je op de plaats van bestemming aankomt en betaal je niet te veel. Vergeet niet een kleine fooi te geven aan de chauffeur. Ook is er vanuit de bus genoeg te zien van de omgeving tussen Bangkok en Ayutthaya.

tempels ayutthaya2. Huur een fiets in Ayutthaya

Aangezien je een internationaal rijbewijs nodig hebt om een scooter te huren en een hoop lef, is een andere tip in Ayutthaya dat je een fiets kan huren. Dit is een leuke en relaxte optie. Ook heb je door het langzamere tempo zo meer de tijd om te genieten van de mooie omgeving, groene velden, prachtige tempels en de vriendelijke Thai. Op elke hoek van de straat zit wel een fietsverhuurder en deze geven je een kaart mee van alle te bezoeken tempels. Je kan zelf je route en alle stops bepalen. Maar vergeet vooral niet links te fietsen voor een veilige fietstocht!

3. Bedekkende kleding

Als je een bezoek brengt aan Ayutthaya kan een bezoek aan een van de vele tempels natuurlijk niet uitblijven. In de tempels die nog in gebruik zijn moet je altijd je schouders en knieën bedekt hebben. Het beste is dan ook om hier al rekening mee te houden als je van huis weggaat. Bijvoorbeeld door een sarong of grote sjaal mee te nemen. Deze kan je dan op het moment dat je de tempel in gaat omknopen zodat je bedekt naar binnen gaat. Mocht je nou toch je sarong of sjaal vergeten zijn, bij de meeste tempels zijn ze gratis te leen!

gouden buddha4. Bezoek de gouden Buddha

Tijdens je bezoek aan Ayutthaya kun je de gouden Buddha gewoonweg niet overslaan. De Buddha bevindt zich in de Wat Na Phra Men tempel die je zult zien als je het bruggetje overgaat van de Lob Buri rivier. Het is wel gebruikelijk om als toerist een kleine donatie te doen van 20baht (€0,50). De schoenen worden achtergelaten onder aan de trap die naar de tempel leidt. Als je eenmaal binnen bent zal je versteld staan van alle pracht en praal en de enorme gouden Buddha die boven iedereen uittorent. Foto’s maken mag, maar met respect. Ga dan ook rustig zitten op je knieën met je gezicht naar de Buddha toe en geniet!

tuktuktour ayutthaya5. ‘Oud’ Ayutthaya

Naast de tempels die nog in gebruik zijn in Ayutthaya zijn er ook tempelruïnes. Deze tempelruïnes kun je bezichtigen door een tuktuk-tour te doen, die je bij ons kunt boeken. Dit zijn kleurige geautomatiseerde wagentjes met een echte Thai als chauffeur. De Thai zal geen Engels spreken wat de ervaring authentieker maakt. Vaak zijn de tuktuks een echte bezienswaardigheid waar je swingend in zit met discolampen en muziek uit de speakers. Onderweg kan je zelfs nog een race doen tegen andere tuktuks!

Ben je enthousiast geworden? Neem dan een kijkje op onze website. Als je zelf nog tips voor Ayutthaya hebt, laat het ons dan zeker weten!