Riksja Europa

Dacht je dat we alleen verre bestemmingen aanbieden? Dan is het hoog tijd om kennis te maken met Riksja Europa!

Dus zin in een avontuur dicht(er) bij huis? Wij zeggen: doen! Er zijn tal van bijzondere plekjes om te ontdekken. Wij hebben er alvast een aantal voor je uitgezocht in Zuid-Europa: Portugal en Griekenland. Liever een iets koelere bestemming? Ontdek dan Lapland of IJsland!

De route hebben we alvast voor je samengesteld. Het is aan jou of je nog nachten wilt toevoegen of een gave activiteit in de reis wilt opnemen. Kies hieronder jouw favoriete bestemming. Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 071 891 01 34.

Riksja Portugal

Portugal algarve

Veel mensen associëren Portugal met buurland Spanje, maar Portugal heeft een heel eigen temperament. Niet voor niets was het land vroeger de bakermat van verschillende ontdekkingsreizigers: de mensen zijn warm en krachtig. Die kracht voel je in de ruigheid van het landschap, zie je in de karakteristieke tegeltjes, hoor je in de Fado-muziek en proef je in de piri-piri en de port. Maar krachtig is niet hard: de mensen zijn warm en vriendelijk en de pittigheid wordt afgeblust met fijne zandstranden en een knusse cultuur in steden als Lissabon en Porto.

Ontdek:
– gouden baaien
– hoge kliffen
– sfeervolle steden
– fadomuziek
– glooiende wijnvalleien

Naar Riksja Portugal

Riksja Griekenland

Griekenland

Met een beetje fantasie kun je in de kaart van Griekenland een inktvis zien en zo gedraagt het land zich ook: het strekt zijn tentakels uit van het vasteland – het sterke hart vol oudheden – naar de vele eilandjes, sommige zeer toeristisch, sommige nog compleet onontdekt. En die inktvisjes vind je ook op je bord: de rijke Griekse keuken kent veel gerechten met calamares, maar ook andere lekkernijen, zoals feta, tzatziki en olijven. Het zeegevoel is überhaupt alom aanwezig: in de blauw-witte huisjes op Santorini, in de vissersbootjes langs de kust, maar ook in culturele gewoontes als het smijten met servies op een bruiloft. Griekenland is bonkig en ongeraffineerd. Maar als het zijn tentakels om je heen slaat, laat het niet meer los.

Bezoek:
– eilandjes
– stranden
– Griekse ruïnes
– witte dorpjes
– Athene

Naar Riksja Griekenland

Naar Riksja Family Griekenland

Riksja Lapland

Lapland sneeuwscooteren

Een ijskoud sprookje: zo kun je Lapland gerust omschrijven. En alles wat je je bij het land van de Kerstman voorstelt, wordt waargemaakt: knusse chalets met sauna, husky’s, rendiertochten en slapen in een ijshotel. Dus doe je muts op, trek de handschoenen aan en ga op avontuur!

Ga:
– ijsvissen
– sneeuwscooteren
– skiën
– iglo’s bouwen
– rendiersleeën

Naar Riksja Lapland

Riksja IJsland

Ijsland vulkaan

IJsland klinkt als het perfecte toetje: koud van buiten, warm van binnen. Laat je niet bedriegen door de (relatief kleine) omvang van het land: achter elke bocht ligt een nieuw landschap vol verrassingen. Misschien spot je nog wel een trol – die volgens de IJslanders echt bestaan. Over die IJslanders gesproken: ze lijken in eerste instantie soms net zo koud als het landschap, maar je zult merken dat de gastvrijheid net zo warm is als de houtkachel in je hotel.

Bezoek:
– vulkanen
– de Golden Circle
– watervallen
– Reykjavik
– geisers

Naar Riksja IJsland

Insidertips ontvangen van onze experts over jouw favoriete bestemming?

Vraag nu een gratis inspiratiemail aan!