Kun je niet kiezen? Wij geven je de highlights van de Indonesische eilanden

blog

Geschreven op
donderdag 21 maart
Geschreven door
Kerstin Jauk
Delen op social media

Help! Ik ga naar Indonesië en ik heb ‘maar’ drie weken de tijd. Welke eilanden in Indonesië moet ik kiezen? Klinkt dit je bekent in de oren? Geen paniek, wij helpen je op weg met het kiezen van de Indonesische eilanden die bij jou passen!

Indonesië is een immens en veelzijdig land dat meer dan 17.500 eilanden telt. De bekendste Indonesische eilanden zijn Java, het kloppende hart van de archipel. Bali, het bruisende vakantieparadijs. Lombok, de rustigere tegenhanger van Bali. Flores, de authentieke parel. Sumatra, het ongerepte groene eiland. En Sulawesi, het vreemd gevormde duikparadijs. Om je te helpen bij het puzzelen van jouw ideale rondreis door Indonesië, hebben we een overzicht gemaakt van de highlights van de mooiste Indonesische eilanden. Dit is Indonesië!

Java: Het eiland waar Holland en Indonesië elkaar ontmoetenjava vulkanen

Java is het eiland van Indonesië waar natuur en cultuur hand in hand gaan: glooiende theevelden op de uitlopers van brommende vulkanen lopen over in steden waar de Oudhollandse invloeden het straatbeeld nog steeds domineren. Slaap tijdens jouw Java reis in een koloniale villa en leer alles over de Indonesische kruiden in een spice garden, terwijl een Indonesische dame je alles uitlegt. Beklim de wereldberoemde Borobodur. Je kunt het eiland Java perfect combineren met het eiland Bali voor een relaxte afsluiting van jouw Indonesië reis.

Bali: Zen en strandeiland

Het eiland Bali lijkt vaak het instapmodel voor een Indonesië-reis. Maar… wie verder kijkt dan de populaire zuidkust vol langgerekte stranden, ontdekt een wereld vol verrassingen waar zelfs de doorgewinterde Aziëganger van kan smullen. Op de afgelegen plekken van het eiland in het binnenland tussen intens groene sawa’s, leer je de gastvrije Indonesiërs en hun gebruiken kennen. Leer tijdens jouw vakantie op het Bali eiland meer over de religie tijdens een offerritueel en ontdek de verfijnde Balinese smaak tijdens een kookworkshop. Die smaak vind je ook terug in de bijzondere slaapplekken, waar architectuur en interieur tot in detail uitgewerkt is. Van knusse cottages, buitenbadkamers met beelden tot exotische tuinen: je slaapplek is elke keer een kers op de taart die Bali heet.

Lees ook eens ons blog over de mooiste stranden van Bali.

lombok giliLombok en Gili’s: Sunda-eilanden om te zoenen

Op kleine afstand van het eiland Bali, maar desalniettemin minder door toeristen ontdekt vind je het eiland Lombok en de aangrenzende Gili eilanden langs de noordkust. De groene heuvels op Lombok steken af tegen de witte kustlijn, die doorbroken wordt door de azuurblauwe zee. Naast een actieve beklimming van de Rinjani-vulkaan is genieten van rust tijdens jouw Lombok-vakantie de voornaamste bezigheid. Het eiland Lombok is naast een culturele, natuur bestemming ook een waar surfersparadijs. De beginnende en de ervaren surfer zijn op het Indonesische eiland Lombok op de juiste bestemming.

Flores en Komodo: varanen, vulkanen en tradities

Het eiland Flores is anders dan zijn mede Indonesië eilanden. Komodo en Rinca zijn populair, maar het eiland Flores is rustig en verrassend kleurrijk. Ontmoet de lokale bevolking van het eiland met donker rastahaar. Vind de Portugese invloed terug in pastelkleurige katholieke kerken. Wandel op Flores langs kratermeren in verschillende kleuren. Eet een visje op het strand en vergeet de onderwaterwereld niet. De keuken doet niet onder voor de andere Indonesische eilanden. Kortom, volgens ons behoort het eiland Flores tot een ideale Indonesië eilandenmix.

Sumatra: Op dit eiland ga je op  jungle-expeditie met slingerapensumatra toba

Een eeuwenoud regenwoud met krullende lianen, woudreuzen en gedruppel op palmbladeren: welkom op het eiland Sumatra. Dit is het eiland van de mensapen. Ga tijdens jouw Sumatra reis diep het regenwoud in op zoek naar orang-oetans en droom weg in een junglelodge. En hoewel de natuur al volop voer voor ontdekkingstochten biedt, is er ook aan cultuur geen gebrek. Leer alles over de batak rituelen en verken huizen met opvallende hoorndaken die hoog boven de rijstvelden uittorenen. Dus, wil jij je Indonesië reis verrijken met een Jungle ervaring? Het eiland Sumatra mag dan niet in jouw Indonesië ervaring ontbreken.

In ons blog over de hoogtepunten van Sumatra ontdek jij nog meer moois wat dit Indonesische eiland je te beiden heeft.

Sulawesi: Het eiland van zadelhuizen en rituelen

Sulawesi is het eiland voor fervente reizigers of reizigers die op zoek zijn naar puur en ongerept. Je kunt je hart ophalen aan een uitbundige natuur en kleurrijke koraalriffen, maar vergeet op het eiland Sulawesi ook zeker de Toraja’s niet. Slaap tijdens jouw Sulawesi reis in hun zadelhuizen en maak misschien zelfs een begrafenisritueel mee. Het Indonesische eiland Sulawesi is een garantie voor een unieke ervaring!

  • Nu kun je vast wel uit de voeten met het plannen van jouw Indonesië-reis. Met onze bouwstenen op de verschillende Indonesië eilanden puzzel jij zo je ideale rondreis aan elkaar.
  • Kom je er niet helemaal uit met een handige route? Dan kun je ook een individuele Indonesië rondreis van ons bekijken en boeken. In onze Indonesië rondreizen hebben we de verschillende Indonesië eilanden tot handige routes gecombineerd.

 

Kun je nog wat advies of ervaringen van ons gebruiken voor het kiezen van de Indonesische eilanden voor jouw reis? Neem gerust contact met ons op!