Ga naar inhoud

Riksja Travel
Costa Rica, Panama & Nicaragua
Mooiste stranden in Costa rica

Elk strand in Costa Rica heeft z’n eigen karakter

Blog
Costa Rica heeft twee kusten: aan de Pacifische Oceaan en aan de Atlantische Oceaan (oftewel de Caribische Zee). Met een kustlijn van zo’n 1300 kilometer betekent dat een heleboel stranden! Meer dan 300 om precies te zijn. En elk strand heeft z’n eigen karakter: van ruig en verlaten tot gezellig en vol leven. Hier een korte overview van de stranden die je in je Costa Rica-reis kunt opnemen.
Geschreven opdonderdag 17 maart
Geschreven doorNienke van der Maar

#1 Manuel Antonio – Pacifische kust

Manuel Antonio is een plek waar je een mooi zandstrand, een natuurpark aan zee en fijn hotel met elkaar combineert. In de baaien liggen maanvormige zandstranden grenzend aan jungle, dat helemaal tot aan het strand loopt. Je spot in de bomen apen, neusbeertjes en luiaarden terwijl de leguanen door het struikgewas en over het strand scharrelen. Het is het enige park waar je gelijk in zee kunt zwemmen en snorkelen. Veel reizigers sluiten hun reis af in Manuel Antonio en het is er wat drukker maar wel gezellig.

Manuel Antonio strand
Mooiste stranden Costa Rica, Playa Carillo

#2 Sámara & Playa Carillo – Pacifische kust

Sámara ligt op het schiereiland Nicoya. In tegenstelling tot de meer toeristische stranden elders in het land vind je hier de rust en de tijd om echt te ontspannen. Sámara zelf is een bijna schattig te noemen dorpje waar de jeugd ’s avonds nog op straat voetbalt. En even verderop vind je nog meer mooie, veelal verlaten stranden waar je gemakkelijk met de huurauto kunt komen. Bijvoorbeeld de witte stranden van Buenavista of Playa Carillo.

#3 Tortuga – Pacifische kust

Tortuga wordt maar weinig bezocht door toeristen, waardoor je in de omgeving nog ruige verlaten stranden vindt en waar je tussen de palmen door mooie strandwandelingen kunt maken. De stranden lopen langzaam af in zee, waardoor je er goed kunt zwemmen – maar pas wel op met de soms nogal onstuimige branding. Vlakbij ligt Dominical, een typisch surfdorp met hangmatten, surfboards en een gebrek aan verharde wegen. Een fijne plek om een dagje te relaxen.

Strand Uvita
Mooiste stranden van Costa Rica, Cahuita

#4 Puerto Viejo & Cahuita – Caribische kust

De Caribische kust heeft een heel ander sfeertje dan de Pacifische kust. Omdat het aan de Caribische kust wat vaker regent, komen er minder bezoekers. Maar dat heeft zo zijn voordelen: lange, lege, wat ruige stranden waar het regenwoud tot aan de kust komt en er hangt een typische Caribbean vibe. Hier vind je reggaekleuren, reggaemuziek en rasta’s, Hangend aan één van de strandbarretjes terwijl de maan het strand verlicht, begrijp je opeens de typische ‘laid-back-rasta-sfeer’.
Bekijk de bouwsteen
“Cahuita: een caribisch relaxmomentje”

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

world

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

world