Naar boven

Costa Rica’s leukste snorkelplekken

blog

Costa Rica is niet groot in oppervlakte, maar heeft zeker veel karakter en er is genoeg te doen. Het landje dat aan de Stille Oceaan én aan de Caribische zee ligt, biedt veel plekjes om te snorkelen tijdens je Costa Rica-reis. Om je een handje te helpen met het uitstippelen van je reis, hebben we de leukste plekken om te snorkelen voor je op een rijtje gezet. Onderaan lees je ook de toplocaties in Panama en Nicaragua om te snorkelen, mocht je je Costa Rica-reis willen combineren met één van deze landen. Dus pak je zwemkleding maar vast in!
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 22 februari
Geschreven door
Nienke van der Maar

#1 Cahuita’s National Park

Wij vinden Cahuita’s National Park erg mooi om te snorkelen vanwege de koraalriffen, waar zo’n vierhonderd vissoorten leven. Je spot hier onder andere de Franse keizersvis, de hertogsvis en de blauwe papegaaivis. Cahuita’s National Park ligt aan de kust van de Caribische zee, welke een heel ander gevoel geeft dan de kust van de Stille Oceaan. Er hangt een relaxte sfeer aan de Caribische kust en het eten smaakt hier naar meer. Je ervaart hier wel meer regenval en is daarom ook wat rustiger dan de snorkelplekken in de Stille Oceaan. Daarnaast duik en zwem je bij Cahuita ook heel mooi.

#2 Relaxt snorkelen bij Samara

Het plaatsje Samara ligt aan de Stille Oceaan en straalt een relaxte sfeer uit door de palmbomen en de kalme zee. ’s Nachts hoor je hier tal van junglegeluiden en het klotsen van de zee. Wij vinden het leuk om eerst een nachtje in het dorpje van Samara te verblijven en dan verder te
reizen naar Isla Chora. Dit eiland heeft een onbewoond strand, waar je alleen komt per kajak. Hier pak je je snorkel en duik je het water in. Je spot hier rood, blauw en roze koraal en misschien raast de multi-gekleurde tropische vis wel langs je duikbril!

#3 Snorkeltrip naar het rustige Tortuga-strand

Wil je liever op een rustig plekje snorkelen? Dan is het strand van Tortuga de perfecte bestemming. Vanaf hier stap je op een bootje naar Isla Ballena: het enige onderwater nationaal park van Costa Rica waar je mag snorkelen. Als je geluk hebt zwemt er een dolfijn vlak langs de boot of spot je een walvis in de verte.

#4 Corcovado National Park: een speciale snorkelervaring!

Corcovado National Park is één van de meest speciale plekken van Costa Rica. Je reist naar dit afgelegen park met een speedbootje door smalle, sprookjesachtige rivieren. Bij Isla del Caño, wat door veel de beste snorkelplek van Costa Rica wordt genoemd, ga je het water in. Hier spot je onder andere papegaaivissen, barracuda’s, de doktersvis en de reuzenmanta-rog. In de verte zie je ook nog dolfijnen en walvissen als je geluk hebt.

Panama: snorkelavontuur bij Bocas del Toro

Combineer je Costa Rica-reis met Panama en ga snorkelen bij de eilanden van Bocas del Toro. Deze eilandengroep ligt in de Caribische zee en bevindt zich vlakbij de Costa Ricaanse grens. De groene eilanden liggen in helder en warm water, waar snorkelen dus heel goed kan. Je spot felgekleurde vissen en zwemt tussen bijzonder koraal.

Nicaragua: bij de Corn Islands snorkelen

Wil je ook graag snorkelen in Nicaragua en je Costa Rica-reis met dit land combineren? Dat kan! Reis naar de tropische Corn islands aan de kust van Nicaragua. Je vaart in een uurtje naar het Little Corn Island, waar je al snorkelend een scheepswrak verkent en langs kleurrijke vissen en koraalriffen zwemt. Je kiest ervoor om een dagtrip te maken of op dit eilandje te blijven slapen. Er hangt hier een relaxte backpackerssfeer en je vindt allerlei gezellige barretjes langs het strand. Een groot voordeel is dat er op dit eiland geen auto’s rijden. Sluit je snorkeltrip ’s avonds lekker af met een ‘Nica Libre’ op het strand.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern