Riksja Costa Rica Panama & Nicaragua

Naar boven

Reggae- en snorkelen op Corn Islands

bouwsteen

 • Reisschema:
  Corn Islands
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 764,- p.p. bij 2 personen (incl. binnenlandse vluchten)
Voor de kust van Nicaragua liggen de tropische Corn Islands. De twee eilanden Big Corn Island en Little Corn Island laten je een hele andere kant van Nicaragua zien. Een puur stukje Carribean met authentieke sfeer. Het eilandleven is eenvoudig; hier geen luxe resorts en hippe strandtenten, maar wel een ontspannen en lokaal sfeertje - op z'n Caribisch. Je verblijft de komende dagen in een bungalow tussen de palmbomen op Big Corn Island, op een paar minuten lopen van het strand.Voor de tweede dag regelen we een golfkarretje, de manier om op eigen houtje het hele eiland te leren kennen. Tuf langs het haventje, het baseballveld met spelende kinderen en verbluffende uitzichtpunten. 's Middags heb je tijd om al snorkelend een gezonken scheepswrak te verkennen, bewoond door kleurrijke vissen en begroeid met koraal. Het is ongeveer een uur varen naar het nabijgelegen Little Corn Island. Je kunt een dagtocht maken, maar je kunt er ook overnachten. Er heerst een relaxt backpackers sfeertje met gezellige barretjes aan het strand. Alles is op loopafstand en het grote verschil is dat er op dit eiland geen auto's rijden.
Corn Islands Nicaragua
Decorative torn edge

Dag 1 – Corn Islands Nicaragua, aankomst

Vanaf Managua vlieg je naar het kleine vliegveld van Big Corn Island. Bij aankomst staat de chauffeur op je te wachten en na een korte rit kom je aan bij je bungalow voor de komende dagen. Er liggen ongeveer 15 rode huisjes met rieten dak verspreid in de tuin met tropische bloemen, palmbomen en kleurrijke hangmatten. De inrichting van je kamer is eenvoudig en de lauwe (soms koude) douche vonden wij eigenlijk wel lekker na een warme dag. In een paar minuten loop je over de zandweg naar het strand waar je een duik in de Caribische zee kunt nemen. Bij je hotel zijn snorkelspullen te huur en allerlei optionele excursies te regelen, zoals paardrijden of een ontspannen massage.

Strijk ’s avonds neer in het restaurant van het hotel of pak een taxi naar een lokaal restaurant, waar vers gevangen kreeft wordt geserveerd. Het ‘lobster’ seizoen begint op 1 juli en je kunt hiervoor in bijna alle restaurants op het eiland terecht. Proef ook eens de lokale ‘ceviche’, die vinden wij écht een aanrader. Wij dronken daarbij een ‘Nica Libre’ (een Cuba Libre met limoen) in een van de gezellige barretjes. Op de achtergrond hoor je vooral reggae, de favoriete muziek van de kleurrijke inwoners van de Corn Islands.

Decorative torn edge

Dag 2 – Rondje over het eiland

Na het ontbijt staat er een golfkarretje klaar om het eiland te verkennen. De afstanden zijn niet al te groot, maar vanwege de hoge temperaturen wel te ver om te voet af te leggen. Wij vonden dit daarom de perfecte manier. We zorgen dat je een routekaart van het eiland krijgt waarop de interessante plekjes staan aangegeven.

Onderweg zwaaien de kleurrijke eilandbewoners vriendelijk naar je en af en toe springen er wat kinderen achterop je karretje. Ook vind je regelmatig een mooie uitgestippelde korte wandeling, dus schroom niet als je wat actiever wilt zijn om die paden te bewandelen. Loop bijvoorbeeld naar het hoogste punt van het eiland, Mt. Pleasant, voor een panorama view.

Decorative torn edge

Tegen lunchtijd ben je weer terug bij de lodge en lever je het karretje in. De rest van de middag ligt nog voor je en je kunt deze tijd invullen zoals je wilt. Wij hebben ons met een boekje geïnstalleerd in de hangmat. Voor leuke activiteiten kun je ook terecht bij de Nederlandse eigenaren, zij helpen je graag met eventuele vragen.

Tip: Voor het breedste zandstrand van het eiland kun je terecht bij het Arena’s Beach hotel.

Aan het einde van de middag kun je naar het strand van het Picnic Center wandelen om een hapje te eten. Uitkijkend over de zee zie je daar de mooiste zonsondergangen. Voor de terugweg neem je een taxi.

Decorative torn edge

Dag 3 – Corn Islands Nicaragua, vrij eilandverblijf

In de morgen kun je weer genieten van een ontbijt en de plannen bepalen voor vandaag. Wij zijn met de ‘panga’ (kleine boot) naar Little Corn vertrokken. Bij aankomst kun je een snorkeltour reserveren, maar ook kun je er goed duiken bij de gezonken scheepswrakken. Ter plaatse zijn ook georganiseerde vistrips met een lokale visser te regelen. Voor de lunch kun je terecht bij het Tranquilo café of het naastgelegen Desi Deri café.

Decorative torn edge

Dag 4 – Verlenging of vertrek

Vandaag is het alweer de laatste dag van je verblijf op de Corn Islands. Maar er is een grote kans dat je nog lang niet uitgekeken bent, verleng daarom de bouwsteen met één of meerdere dagen. Wanneer je de tijd hebt adviseren wij je om je verlengingsnachten op Little Corn in te plannen. In principe reserveren we een hotel op het grotere Big Corn Island. Laat het even weten als je liever op Little Corn verblijft.

De laatste dag zorgt het hotel voor de taxirit naar het vliegveld, zodat je op tijd bent voor de terugvlucht naar Managua. Vanuit Managua kun je naar huis vliegen of doorreizen door Nicaragua om het land verder te ontdekken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Reggae- en snorkelen op Corn Islands

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Ometepe Nicaragua - vulkaan
bouwsteen

Ontdek het pure Ometepe

 • Ometepe
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 383,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
León Nicaragua
bouwsteen

De koloniale charme van León

 • León
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 203,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Gloriedagen van Granada

 • Granada
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 167,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zon, zee, San Juan del Sur

 • San Juan del Sur
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 161,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern