Naar boven

Ontdek het pure Ometepe

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ometepe
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 395,- p.p. bij 2 personen
De komende dagen breng je een bezoek aan Ometepe, een eiland midden in Lago de Nicaragua; het grootste zoetwatermeer ter wereld. Het eiland is gevormd door twee vulkanen en heeft daarom de naam Ometepe, wat twee pieken betekent. Deze dagen kun je gebruiken om bij te komen van alle reiservaringen die je tot nu toe hebt opgedaan. De lokale bevolking noemt dit eiland zelf 'een oase van vrede en rust' en wij zijn het hier eigenlijk wel mee eens. De sfeer is relaxed, niemand heeft haast en de mensen zijn vriendelijk. Het is een stukje onontdekt Nicaragua waar je de lokale sfeer nog goed kunt proeven.Naast ontspannen zijn wij er op dit eiland ook op uit getrokken. Zo hebben wij het eiland per fiets ontdekt, watervallen bezocht en je kunt zelfs de vulkanen Concepcion of Maderas beklimmen. Je verblijft in een kleinschalige eenvoudige lodge met hangmat voor de deur en vlakbij het strand. Hierdoor ben je binnen een paar minuten op het strand om te zwemmen in het meer.
Ometepe Nicaragua - vulkaan
Decorative torn edge

Dag 1 – Ometepe Nicaragua eiland, aankomst

Afhankelijk van waar je vandaan komt (Costa Rica of Granada) plannen we een privétransfer in naar de haven waar je op de ferry stapt naar Ometepe. Op de boot wordt het eiland steeds zichtbaarder en na een tijdje heb je een goed uitzicht op de naderende vulkaankegels. Eerst zijn ze wazig blauw, maar hoe dichterbij je komt, hoe duidelijker je de begroeiing ziet en de details zichtbaar worden. Het meer kan best hoge golven hebben dus neem voor de zekerheid een pilletje tegen reisziekte mee. Bij aankomst word je opgehaald door een transfer die je naar het hotel brengt waar je aan het einde van de middag aankomt. De charmante maar simpele lodge ligt op een klif aan een langgerekt strand niet ver van het plaatsje Altagracia.

Er zitten geen maaltijden bij deze bouwsteen inbegrepen. Wij hebben ’s avonds bij het restaurant van de lodge gegeten en ontdekten dat dít het beste restaurant van het eiland was.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ometepe Nicaragua verblijf

Vandaag staat er niets gepland en je kunt dus een dagje luieren en bijkomen als je daar zin in hebt. Maar je hoeft je zeker niet te vervelen op dit eiland. Wij ontdekten na het ontbijt (exclusief) per huurfiets het eiland. Een gemakkelijke manier om het hele eiland te ontdekken en kennis te maken met de bijzondere natuur van het eiland. Zo kun je onderweg een stop maken bij het ‘Ojo de Agua’. Een natuurlijke bron omgeven door bomen waar je middenin de natuur samen met de lokale bevolking kunt uitpuffen van de fietstocht. Neem een verfrissende duik of plof met een boekje op één van de houten zonnestoelen neer. Entree is € 3,- p.p. en het is goed om te weten dat het hier in het weekend druk kan zijn.

Na de lunch pakten wij de bus (of reis per taxi) naar de waterval van San Ramon die aan de rand van de Madera vulkaan ligt. Een indrukwekkende wandeling door een natuur gebied met een mooie beloning aan het einde: de waterval leent zich prima voor een verfrissende douche.

Decorative torn edge

De echte sportievelingen kunnen hun hart ophalen want het is mogelijk om de Madera of Concepcion vulkaan te beklimmen. Een pittige dag want je bent in totaal zo’n 8 uur aan het wandelen. Maar het bereiken van de top van de vulkaan en de route ernaar toe zijn zeker de moeite waard. Je kunt je gids op de aankomstdag bij de strandlodge boeken.

Ben je meer geïnteresseerd in de cultuur van het eiland? Reis dan per bus (ongeveer € 3,- p.p.) of taxi naar een van de belangrijkste plaatsen van het eiland; Altagracia. Dit is een klein stadje met Colombiaanse invloeden. Het heeft nog een oud historisch centrum met koloniale straten, een kathedraal gebouwd in 1924 en een houten kloktoren.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ometepe Nicaragua, vertrek

Helaas zit je tijd op dit eiland er alweer op. Ben je nog niet uitgekeken op het eiland of nog niet genoeg uitgerust? Laat het ons weten, dan plakken we er nog een extra nacht aan vast.

Op deze laatste dag word je ’s ochtends opgehaald door een transfer en naar de haven gebracht. Je reist per ferry terug naar het vasteland. Vervolgens kunnen we een privétransfer regelen naar de grens zodat je je Costa Rica reis kunt hervatten of starten (bouwstenen Costa Rica). Anders reis je naar Granada voor een cultureel verblijf in deze koloniale stad, met onze bouwsteen ‘Gloriedagen van Granada‘.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Ontdek het pure Ometepe

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Gloriedagen van Granada

 • Granada
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 175,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zon, zee, San Juan del Sur

 • San Juan del Sur
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 169,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
León Nicaragua
bouwsteen

De koloniale charme van León

 • León
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Costa Rica modderbad
bouwsteen

Rincon de la Vieja: Woudreuzen en zwavelmeren

 • Rincon de la Vieja
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 135,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern