Riksja Costa Rica Panama & Nicaragua

Naar boven

De koloniale charme van León

bouwsteen

 • Reisschema:
  León
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 215,- p.p. bij 2 personen
León is een levendige, culturele stad met een kathedraal en vele kerken. In vergelijking met Granada, waar de meeste reizigers naartoe gaan, is León minder toeristisch. Het staat bekend als 'intellectuele' stad, omdat er veel kunstenaars, studenten en filosofen wonen. Hier is het koloniale verleden nog goed voelbaar. Wij kregen hierdoor zo’n typisch Latijns-Amerikaans gevoel. Vind je het leuk om cultuur te snuiven en door historische straatjes te slenteren, dan mag deze bouwsteen niet ontbreken tijdens je Nicaragua-reis. Je slaapt in een centraal gelegen hotel op loopstand van het Parque Central.León staat ook bekend om de indrukwekkende vulkanische omgeving. Tijdens de beklimming van de Cerro Negro-vulkaan geniet je van een actieve wandeling in de natuur. Samen met een gids bereik je de top om te genieten van een weids uitzicht. Na een korte instructie zoef je vervolgens zittend op je board (of rennend) weer naar beneden.
León Nicaragua
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst León Nicaragua

Vandaag reis je per privétransfer naar León. De meeste reizigers komen uit Granada en dan is het zo’n 2,5 uur rijden. Op dit stuk passeer je Lago Managua met uitzichten op de vulkanen Momotombo en z’n zusje Momotombita. Ook maak je op deze route een korte stop bij de actieve vulkaan in het Masaya nationaal park.

Eenmaal aangekomen in León word je afgezet bij je hotel in het centrum van de stad. Vanavond kun je naar het centrale plein wandelen om daar de lokale bevolking te ontmoeten en te struinen langs de marktkraampjes, muzikanten en kaartspelende opa’s. Er wordt ook vaak live muziek gespeeld in de vele barretjes op het centrale plein. Aan restaurantjes geen gebrek, je kunt hier werkelijk voor alle keukens terecht.

Decorative torn edge

Dag 2 – León verblijf, vulcano boarden Cerro Negro vulkaan

Vanochtend ga je naar de Cerro Negro vulkaan om onder begeleiding van een ervaren gids de kraterrand te beklimmen. Je wordt met een jeep opgehaald bij je hotel en samen rijdt je door het binnenland naar het bezoekerscentrum. Vanaf daar duurt de klim, die op sommige stukken redelijk stijl is, ongeveer een uur. Eenmaal boven aangekomen met je board heb je een weids uitzicht over de omliggende vulkanen en zie je bij goed weer de kathedraal van León liggen. Een aantal foto’s verder, is het moment aangebroken dat je weer naar beneden gaat. Na een korte instructie ga je zitten op je sandboard in je pak met bijbehorende handschoenen en veiligheidsbril, klaar voor de afdaling. Zo sta je tien minuten later weer onderaan de vulkaan met als resultaat dat alles vol zit met vulkaanzand, maar je wel een unieke ervaring rijker bent. Zie je dit boarden niet zitten, dan kun je ook gewoon te voet naar beneden.

Decorative torn edge

In de middag heb je tijd voor León zelf. Na een verfrissende douche wandel je naar de bezienswaardigheden. In het centrum van León vind je alleen al twaalf koloniale kathedralen en kerken met prachtige beeldwerken en gewelven. In de stad hangt een intellectuele sfeer; het ademt historie uit. Op het Parque Central staat de indrukwekkende en grootste kathedraal van Latijns-Amerika: La Basilica de la Asunción. Zeker de moeite van een bezoekje waard. Vanaf het indrukwekkende dak heb je uitzicht over de hele stad. Heb je nog een nacht over in je reis, dan kun je deze in León inplannen. De stad is wat groter dan Granada en in ongeveer 20 minuten rijden ben je bij het nabijgelegen strand.

Decorative torn edge

Dag 3 – León Nicaragua vertrek

Als León je laatste stop is, reis je vandaag terug naar Managua vanwaar je terugvliegt naar huis. Wil je nog lekker een paar dagen aan het strand liggen en relaxen, verleng je reis dan met het tropische Reggae- en snorkeleiland of Zon, zee, San Juan. Combineer je Nicaragua met Costa Rica, dan reis je vandaag per privétransfer terug naar de grens, om de reis in Costa Rica per huurauto te vervolgen. In Costa Rica kun je bijvoorbeeld de natuur in met de bouwsteen Woudreuzen en zwavelmeren of kies voor een ontspannen verblijf bij Luieren aan het palmstrand.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

De koloniale charme van León

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

De koloniale charme van León - Special Stay

 • Reissom:
  € 325,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een voormalig klooster en excursie Cerro Negro vulkaan met gids

Wil je op een bijzondere, historische plek slapen? Kies dan voor deze special stay in een voormalig klooster. Door de vele schilderijen en antieke meubels en vazen waan je je echt in een museum. Naast de grote binnentuin is er ook een lekker zwembad voor een verfrissende duik.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Corn Islands Nicaragua
bouwsteen

Reggae- en snorkelen op Corn Islands

 • Corn Islands
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 830,- p.p. bij 2 personen (incl. binnenlandse vluchten)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zon, zee, San Juan del Sur

 • San Juan del Sur
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 169,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Rincon de la Vieja wandeling
bouwsteen

Rincon de la Vieja: Woudreuzen en zwavelmeren

 • Rincon de la Vieja
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 135,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Costa Rica reis: Samara strand
bouwsteen

Palmenstrand Samara

 • Samara, schiereiland Nicoya
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 168,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern