Riksja Costa Rica Panama & Nicaragua

Naar boven

Cahuita: een caribisch relaxmomentje

bouwsteen

 • Reisschema:
  Puerto Viejo / Cahuita
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  natuurwandeling met gids
 • Reissom:
  vanaf € 228,- p.p. bij 2 personen
✓ Costa Ricaans strand met een typisch Caribisch 'laid back rastasfeer'

✓ Regenwoud komt tot aan de kust

✓ Relaxen en wandelen in de natuur

✓ Een Caribische kookworkshop is optioneel bij te boeken
Costa Rica strand
Decorative torn edge

Dag 1 – Puerto Viejo/Cahuita, aankomst

Als je eerst de bouwsteen Naar het schildpadstrand doet, dan word je na twee uur varen in Guapiles afgezet, waar je de huurauto in ontvangst neemt. Bij vertrek uit San José volg je een tweebaansweg die door het Braullio Carillo park loopt. Omhoog en mistig; je rijdt tussen groene muren van dichte begroeiing. Na Guapiles, vlak voor de kust, buig je af. Het landschap wordt vlakker, er is meer landbouw en de weg loopt langs de kust naar het zuiden.

Aan de Caribische kust vind je reggaekleuren, reggaemuziek, rasta’s, en een laidback sfeertje wat je nergens anders in Costa Rica vindt. In de weekenden komen Costa Ricaanse families hier picknicken. Cahuita en Puerto Viejo zijn de bekendste plaatsen vlak bij het nationale park aan zee met de mooiste stranden. Cahuita bestaat uit een hoofdstraat met wat barretjes, restaurants en kleine hotels en is daarmee veel kleiner dan Puerto Viejo (met pinautomaat, supermarkt en tankstation). Wij vonden het juist leuk om in Cahuita te slapen vanwege de knusse sfeer.

Je slaapt in een houten bungalow met bamboeramen, op een paar minuten van het strand. Is de zee te wild, neem dan alvast een duik in het zwembad. (Dagafstand: vanaf Tortuguero twee uur varen en drie uur rijden, vanaf San José vijf uur rijden.)

Decorative torn edge

Dag 2 – Cahuita National Park

Na de eerste nacht wacht je een goed ontbijtbuffet met lekkere Costa Ricaanse koffie. Hierna  wandel je samen met je gids naar de parkingang van het Cahuita National Park.  Terwijl je de trail door het park volgt, weet je gids overal vogels, slangen en apen te spotten met behulp van een telelens. Tijdens de wandeling zagen wij daarnaast een wasbeer en hoorden we de brulapen.

’s Middags is ter eigen invulling. We raden aan om naar Playa Manzanilla voorbij Puerto Viejo te rijden. Na een korte wandeling kom je bij een rots met uitzicht over de omliggende stranden. Het water is hier over het algemeen rustiger, dus neem badkleding mee. De verse vis met Caribische salsa was voor ons de perfecte afsluiting van de middag. Hangend aan een van de straatbarretjes, terwijl de maan het strand verlicht, begrijp je opeens de typische laidback rastasfeer.

Decorative torn edge

Dag 3 – Cahuita, vertrek

Na het ontbijt bij je Costa Rica-strandbestemming rijd je terug richting het noorden. Het is leuk om een nacht te slapen op het platteland van Costa Rica in Sarapiqui. Hier kun je ook gaan raften of neem je een kijkje op de ananasplantages. Heb je iets minder de tijd, rijd dan direct door naar La Fortuna en de Arenalvulkaan (dagafstand naar Sarapiqui circa drie uur, naar Fortuna circa vijf uur rijden). Wil je liever niet autorijden, dan kunnen we het vervoer per bus regelen.

Wil je je dagen aan de Caribische kust verlengen, kies dan voor de bouwsteen Panama Island hangout, waarbij je de oversteek maakt naar Panama en verder kunt ontspannen in tropische sferen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Cahuita: een caribisch relaxmomentje

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

kookworkshop-puerto-viejo
koken-puerto-viejo
kookworkshop-puerto-viejos
Variant
1

Caribische kookworkshop

 • Reissom:
  € 130,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  kookworkshop inclusief maaltijd

Als je aan Costa Rica denkt, denk je niet direct aan een overheerlijke keuken. Echter werden wij verrast aan de Caribische kust, want daar vind je wel degelijk smaakvolle gerechten met veel tropisch fruit, vis en veel kokosmelk. Leer hoe je bakbanaan het beste kunt bereiden en ontdek het recept van een verrassende salsa die de vis zo’n typische smaak geeft. Dit alles met een lekker reggaedeuntje op de achtergrond.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Sarapiqui: tropische ananassen
bouwsteen

Sarapiqui: Proeven bij de boer

 • Sarapiqui
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 138,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Panama rondreis: Bocas del Toro
bouwsteen

Bocas del Toro: Island Hangout

 • Bocas del Toro
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 340,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Arenal vulkaan
bouwsteen

Kikkers bij de Arenal vulkaan

 • La Fortuna
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 188,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern