Sarapiqui: Proeven bij de boer

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sarapiqui
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Activiteit:
  smaakvolle rondleiding
 • Reissom:
  vanaf € 116,- p.p. bij 2 personen
✓ Ervaar het plattelandsleven van Sarapiqui
✓ Smaakvolle rondleiding van boer Don Rodolfo
✓ Rafting hotspot van Costa Rica, optioneel bij te boeken
✓ Handige stop op weg naar de Arenal vulkaan of Boca Tapada
Sarapiqui: tropische ananassen

Dag 1 – Sarapiqui, aankomst

Kom je vanuit Tortuguero park, dan neem je de auto in ontvangst en ben je halverwege de middag in Puerto Viejo de Sarapiqui: het is een exotische naam voor een langgerekt dorpje, maar je vindt hier dan ook exotisch fruit. Ananassen, welteverstaan! Het landschap waar je doorheen rijdt is heel groen en de weg uitstekend. Wat opvalt is dat het groen veel veelzijdiger is dan je denkt: de vegetatie is afwisselend en als je goed kijkt zie je enorm veel planten en dieren. De komende nacht slaap je in een ietwat oubollige lodge met bungalows, gerund door een lokale familie. Verspreid in de tuin liggen twee zwembaden, een vlinder-en kikkertuin en een restaurant. Je ruime kamer is eenvoudig en schoon met een klein terras.

Voor wie geen rust in de benen heeft, kan per auto in 10 minuten rijden naar het Tirimbina reservaat, een groot, deels privé, regenwoud met hangbruggen en nature trails. Dit universitaire eco-project wordt bezocht door specialistische groepen, maar je kunt het ook individueel bezoeken.

Dag 2 – Sarapiqui, bezoek aan ananasboer, vertrek

Halverwege de ochtend rijd je naar een kleine finca buiten het dorp Sarapiqui. Aangezien je toch al uitcheckt uit je kamer en je vanmiddag doorreist naar de volgende bestemming, neem je de bagage alvast mee. Je bent vanmiddag te gast bij Don Rodolfo en zijn familie. Ze hebben een ananasplantage waar hij je van alles over vertelt. Zelf waren we erg verrast over hoe een ananas groeit, nooit geweten. Uiteraard kan er geproefd worden. De familie is van alle markten thuis want naast ananassen telen ze ook ander tropisch fruit en tilapia. Voorafgaand aan de rondleiding vang je met een schepnet je eigen lunch.

Na de lunch vertrek je richting Cano Negro voor de bouwsteen ‘Varen door vogelparadijs‘ of naar La Fortuna voor de Arenal vulkaan of je gaat Uit de veren in de jungle of neemt een kijkje bij de locals thuis.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Proeven bij de boer - haciënda verblijf

 • Reissom:
  Vanaf € 138,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een comfortabele haciënda, bezoek aan ananasfinca inclusief lunch

 

 

 

 

Variant
2

Ochtendexcursie: raften

 • Reissom:
  € 59,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Ochtendexcursie raften op de Sarapiqui rivier

 

 

 

 

Deze bouwsteen is goed te combineren met