Naar boven

Kleurrijke vogel

Caño Negro: varen door vogelparadijs

bouwsteen

 • Reisschema:
  Caño Negro
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 160,- p.p. bij 2 personen
 • Activiteit:
  boot- of kajaktocht
 • Opmerking:
  beste reistijd van december tot april
✓ Van december tot april veel migrerende vogels

✓ Kleinschalige lodge in een minder druk bezochte plek

✓ Voor beginnende vogelaars een uitgelezen plek om te leren vogels kijken
Man op observatietoren in Cano Negro
Decorative torn edge

Dag 1 – La Fortuna – Caño Negro, aankomst

Vanuit San Jose of Sarapiquí rijd je vanochtend noordwaarts richting Nicaragua. De heuvelachtige weg gaat door dorpjes en fruitplantages. Het eerste stuk is geasfalteerd totdat je afslaat naar links en aan de laatste 25 kilometer begint. Er volgt een uur hobbelen, maar geen zorgen want je hebt tenslotte een 4WD. Eenmaal bij Caño Negro aangekomen, ligt de lodge direct bij de parkingang aan de weidse lagune, een heus ‘humedal’. Je wordt verwelkomd en naar een bungalow tussen de mandarijn- en mangobomen gebracht. Je neemt je intrek in één van de twee kamers met eigen badkamer met warm water. Bij het restaurant of het zwembad is het lekker bijkomen van de rit.

Na aankomst kun je het dorp verkennen; binnen een kwartiertje loop je er doorheen. Er komen hier weinig toeristen aangezien dagjesmensen uit La Fortuna niet in het èchte Caño Negro park komen, maar een heel stuk ervoor. Vanavond eet je verse vis in het hotel terwijl je uitleg krijgt over de dag van morgen. (Dagafstand: vanaf Sarapiqui 3,5 uur, vanaf San José 5 uur)

Decorative torn edge

Dag 2 – Caño Negro, varen door La Fortuna

Vanochtend sta je op tijd op om te ontbijten in de lodge. In de droge maanden (januari t/m april) kan het water in het meer erg laag staan, waardoor je er niet per kajak de omgeving kunt verkennen. In dat geval reserveren we een motorbootje voor je. Als het water hoog genoeg staat, dan kun je ter plaatse kiezen wat je wilt. Vergeet vandaag niet om je in te smeren met insectenwerend middel en zonnebrand want op het water gaat het hard… Zodra je er klaar voor bent ga je samen met andere gasten en een gids op pad. Als het water hoog genoeg staat kun je direct vanuit de lodge de wetlands verkennen, anders rijd je een stukje verder naar de rivier.

Met een makkelijk wendbare kajak of motorbootje vaar je vlak langs de oevers. Kaaimannen, roze lepelaars, witte reigers en ijsvogels, je ziet het allemaal in dit nog ongerepte natuurparadijs. Voor een Costa Rica reis staat een verrekijker sowieso op je paklijst maar vooral in Caño Negro zul je er veelvuldig gebruik van maken. Het extra paar ogen van de gids was voor ons onmisbaar, vooral in het begin lijken alle vogels, dieren en reptielen schutkleuren te hebben.

Decorative torn edge

Na twee uur varen kom je weer terug bij de lodge. Wij lunchten nog even in het dorp bij een lokaal eethuisje (soda) voordat we doorreden naar La Fortuna voor de bouwsteen Kikkers en meer bij de vulkaan.

Tip:

Voor wie wat langer van deze rustige, vogelrijke omgeving wil genieten, kunnen we deze bouwsteen verlengen met een nacht. Zo verken je andere delen van dit enorme gebied en heb je meer kans om zeldzame verschijningen te spotten, het blijven tenslotte dieren. Mocht je van vissen houden, laat dit dan aan de eigenaar weten en ga samen met hem zoetwaterhengelen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Caño Negro: varen door vogelparadijs

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Man in een ligstoel voor de Arenal vulkaan
bouwsteen

Kikkers bij de Arenal vulkaan

 • La Fortuna
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 188,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern