Naar boven

Dit moet je absoluut doen in Costa Rica!

blog

Staat Costa Rica al op je bucketlist? Niet? Wij vinden dat die per direct bovenaan moet komen te staan! Het is dé bestemming voor natuurliefhebbers en actieve reizigers. Maar hoe maak je nu een keuze voor je eigen reis? Er is veel te zien, maar je hebt niet alle tijd van de wereld. Daarom is het belangrijk om keuzes te maken. Wij hebben onze eigen rondreizen door Costa Rica samengesteld. Liever zelf je reis samenstellen? Laat ons je helpen met onze eigen top 6 must-do’s in Costa Rica!

Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 15 april
Geschreven door
Kiki van Nes

# 1   Boomhut in de jungle

Wil je op een bijzondere manier overnachten midden in de jungle? Dan is Boca Tapada jouw ultieme reisbestemming! Je vind dit stukje regenwoud aan de oever van de San Carlos rivier, wat alleen te bereiken is via een hobbelige, ongeasfalteerde weg. Wanneer je eenmaal je slaapplek bereikt kom je terecht in een vogelrijk paradijs van groen en rust. Nog niet eerder wilde je zo graag naar bed: je slaapt in een boomhut op 12 meter hoogte aan de lagune met uitzicht op de jungle en hoort de vogels en dieren om je heen ritselen en kwetteren. Er zijn slechts vier boomhutten beschikbaar, wanneer die vol zitten is het slapen in de lodge zelf ook prima vertoeven. Het leuke aan deze lodge is dat je niet alleen voorzien bent van een mooie omgeving en onvergetelijke ervaring, maar je gaat ook je eigen boom planten in het Maquenque woud. Zo draag je je eigen steentje bij aan het duurzame toerisme van Costa Rica.

# 2 Spot de magische Quetzal

Costa Rica is rijk aan verschillende vogels en de meest bijzondere is wel de quetzal. Volgens velen de mooiste vogel van heel Midden-Amerika. In Guatemala hebben ze de quetzal zelfs tot nationaal symbool omgedoopt. Voor de Azteken is hij het symbool van de vrijheid, hij kan namelijk alleen in vrijheid leven, want in gevangenschap zal de vogel na enkele dagen sterven. Je moet wel geluk hebben, want hij schuilt vaak tussen de hoge bergtoppen. Maar wil je je kansen vergroten? Regel dan een wandeling met een lokale gids in San Gerardo de Dota, uitgerust met hypermoderne telescoop kun je hem onmogelijk missen.

# 3 Ziplinen van boom tot boom

Costa Rica is naast een top natuurbestemming ook dé plek om er actief op uit te gaan. Een van onze favoriete activiteiten is wel het ziplinen: zoef van boomtop naar boomtop tijdens een canopytour in het nevelwoud van Monteverde. Een bezoek aan deze groene oase mag zeker niet ontbreken in je rondreis door Costa Rica. Voor de adrenalinejunkies onder ons is dit een heus hoogtepunt: je scheurt met een hoge snelheid dwars door de bomen door via 15 verschillende kabels. Tip: niet voor reizigers met hoogtevrees!

# 4 Autorijden in Costa Rica

Zelf rondrijden is het allerfijnst, vooral in Costa Rica: wat een vrijheid! Zelf bepalen waar en wanneer je een tussenstop maakt en het is nog goed te doen ook. Bovendien zie je het land op je eigen tempo en zit je niet aan tijden vast. Een auto met vierwielaandrijving (4×4) is een must: de wegen zijn namelijk niet allemaal even goed en soms is het flink hobbelen om bij de mooie plekjes te komen. Lekker avontuurlijk!

# 5 Juanilama gemeenschap

Oprechte gastvrijheid is soms nogal lastig te vinden, in Costa Rica is het in ieder geval nooit gekunsteld. Waar je ook komt, de mensen zijn hulpvaardig, belangstellend en begroeten je met een grote glimlach. Wil je echt in contact komen met een Costa Ricaanse familie, ga dan een nachtje slapen bij de Juanilama-gemeenschap. Je bent te gast bij een familie van de Juanilama gemeenschap en leert veel over het fruit dat ze zelf verbouwen. Je gaat aan de slag in de tuin waar je een ananas van een plant hakt, plukt bananen uit de boom en gaat daarna verder in de keuken.

# 6 Van het gebaande pad

Costa Rica staat bekend om de vele nationale parken. Tortuguero en Manuel Antonio zijn de bekendste en daarmee ook de meest toeristische parken. Wil je van het gebaande pad gaan? Reis dan naar Rincon de la Vieja waar je het ene moment langs gigantische bomen loopt en het andere moment vulkanische modderpoeltjes ziet. Veel reizigers slaan dit park over vanwege de ligging, maar wij vinden het meer dan de moeite waard. Kies zelf welke route je wilt lopen, bereid je wel voor op wat inspanning. Je moet soms namelijk klimmen en klauteren. Naast de indrukwekkende natuur vind je hier leguanen, apen, vlinders en goudhazen. Aan het einde van de dag kun je bij Rio Negro Termales tot rust komen in de warme, natuurlijke waterbronnen.

Mocht je opzoek zijn naar de handige route die aansluit op je wensen voor een rondreis Costa-Rica. Neem dan vrijblijvend contact op met de Costa Rica specialist.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern