Riksja Costa Rica Panama & Nicaragua

Naar boven

Matagalpa: Op het spoor van koffie

bouwsteen

 • Reisschema:
  Matagalpa
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Halve dag privé koffietour met Engelssprekende gids
 • Reissom:
  € 215,- p.p. bij 2 personen
Groene koffieplantages, wilde orchideeën en bromelia's in allerlei kleuren, samen met levendige kolibries, kleurrijke vlinders en soms zelfs apen en luiaards - dit alles vind je in onze bouwsteen bij Matagalpa. Tijdens een begeleide koffietour leer je alles over de teelt en verwerking. Je brengt twee nachten door in een ecologische lodge midden in de natuur bij Matagalpa, waar zowel natuurbescherming als sociale betrokkenheid bij de regio van groot belang zijn.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in de regio Matagalpa

Reis vandaag naar de regio die vooral bekend staat om zijn koffieteelt, maar ook een waar paradijs is voor natuurliefhebbers en wandelaars. Terwijl je naar het noorden reist, wordt de lucht wat frisser en helderder. Na ongeveer drie uur rijden kom je aan bij Managua en León, de ecologische lodge waar je de komende twee nachten slaapt.

Als je met een huurauto reist, maak dan een uitstapje naar de stad Matagalpa, ook wel de ‘Parel van het Noorden’ genoemd. Wandel door de straatjes langs koloniale gebouwen en geniet in het park met een ‘Raspado’, een typisch Midden-Amerikaans ijs dat van een blok ijs wordt geschraapt en vervolgens wordt bestrooid met melkpoeder en siroop. Chocoladeliefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan ‘El Castillo del Cacao’, een chocolademuseum waar de teelt en verwerking van cacao wordt uitgelegd.

Decorative torn edge

De ecolodge

Na ongeveer 30 minuten rijden richting Jinotega bereik je jouw ecologische lodge. Deze ligt te midden van koffieplantages, bossen en weiden, in de hooglanden van Nicaragua. Je slaapt in een van de bungalows met eigen badkamer. Direct naast het hoofdgebouw met restaurant en terras vind je een klein meer waar je goed vogels kunt spotten. De lodge heeft zich gespecialiseerd in de teelt van ecologische producten die dagelijks in de keuken van de lodge worden gebruikt. Ook zet de lodge zich in voor sociale initiatieven in de regio.

Decorative torn edge

Dag 2 – Koffietour door de plantages van de ecolodge

’s Ochtends word je wakker met het gezang van de vogels. Na je ontbijt op het terras trek je je wandelschoenen aan en ga je op zoek naar de sporen van koffie. We plannen een koffietour voor je waarbij je leert over de koffieteelt en het verwerken van de bonen. De gids legt je uit welke technieken zij gebruiken, hoe ze geoogst worden en natuurlijk ga je ook proeven. De middag kun je ontspannen doorbrengen op het terras of je verkent op eigen houtje de omgeving. Het klimaat in dit gebied is iets koeler dan in de rest van Nicaragua, dus houd hier rekening mee met inpakken.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek vanuit Matagalpa

Na een heerlijk ontbijt neem je afscheid van deze oase van rust. Als je liever wat langer in de regio rond Matagalpa en zelfs eens wilt overnachten bij een familie op het platteland, raden we onze bouwsteen “San Ramón: Thuis bij de koffieboeren” aan. Of je kunt verder reizen naar de koloniale stad León, vanwaar je de omliggende vulkanen kunt ontdekken. Als je reis al bijna ten einde loopt, regelen we ook graag een overnachting in Managua en de transfer naar de luchthaven.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Matagalpa: Op het spoor van koffie

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Gloriedagen van Granada

 • Granada
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 167,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Laguna de Apoyo: Kratermeer en gloeiende lava

 • Laguna de Apoyo
 • 3 dagen/2 nachten
 • € 218,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

San Ramón: Thuis bij de koffieboeren

 • San Ramón
 • 2 dagen/ 1 nachten
 • € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
León Nicaragua
bouwsteen

De koloniale charme van León

 • León
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 203,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern