Naar boven

Nicaragua, Granada

Costa Rica combineren met Nicaragua

blog

Costa Rica is een bestemming voor echte natuurliefhebbers. Het draait er allemaal om natuur en dieren. Je vaart over junglekanalen op zoek naar bontgekleurde toekans, wandelt door vulkanische landschappen en spot apen in het oerwoud.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 30 januari
Geschreven door
Kiki van Nes

Maar wat doe je als je ook wat cultuur wilt tijdens je reis? Dan kun je Costa Rica combineren met buurland Nicaragua. Hier ontdekten wij kleurrijke koloniale steden met oude gebouwen. Waan je in de gewoontes en gebruiken van de lokale bevolking door simpelweg plaats te nemen op een van de vele pleintjes. Nicaragua combineer je makkelijk met je Costa Rica-reis door je auto bij de grens in te leveren en verder te reizen per shuttletransfer of lijnbus, of vlieg op Managua om daar je rondreis te starten. Ik heb mijn eigen Costa Rica-reis compleet gemaakt met Nicaragua en raad het van harte aan.

Echte cultuurbeleving in Nicaragua

In Costa Rica bezocht ik verschillende nationale parken. Het eerste park was het Tortuguero National Park, waar je alles per boot aflegt. Varend over de junglekanalen zag ik kaaimannen, toekans en slingerapen. Daarnaast bezocht ik ook het plaatsje La Fortuna waar je de Arenalvulkaan kunt zien, de nevelwouden van Monteverde en het vulkanische Rincon de la Vieja. Vanuit het noorden van Costa Rica kon ik gemakkelijk de grens over naar Nicaragua voor een echte cultuurbeleving.

De kleurrijke koloniale steden en gezellige terrasjes die in Costa Rica ontbreken, vind je wel in Nicaragua. Voor mij was dit de perfecte afwisseling. Ik bezocht de koloniale steden Granada en Leon, twee pareltjes als het gaat om geschiedenis en cultuur. Je ziet historische gebouwen en slentert door straatjes met kinderkopjes. Maar wat ik vooral heerlijk vond was de mogelijkheid om af en toe op een terras of een parkje tussen de locals neer te kunnen ploffen, mensen te kijken en even helemaal niets te hoeven…

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern