Naar boven

10 keer typisch Nicaragua

blog

Het afgelopen jaar bood Riksja Costa Rica geen reizen aan naar Nicaragua vanwege de onrustige politieke situatie. De veiligheid van onze reizigers gaat natuurlijk boven alles, dus wij namen dit erg serieus. Gelukkig gaat er sinds kort weer een positief reisadvies uit naar deze leuke bestemming volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dus wij kunnen in alle veiligheid een reis naar Nicaragua voor je organiseren. Als je toch nog vragen over hebt over de veiligheid in Nicaragua, neem hier dan gerust contact met ons over op.

Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 9 januari
Geschreven door
Kiki van Nes

Costa Rica is een stuk bekender dan het buurland Nicaragua. Onterecht, want Nicaragua heeft ook veel moois te bieden. In deze blog lees je wat er nu zo typisch aan Nicaragua is en waarom je dit land zeker moet toevoegen aan je bucket list.

1 Vulkaanland

Midden-Amerika zit vol met vulkanen. De bekendste van Nicaragua zijn die van Ometepe. Dit eiland is gevormd door twee vulkanen; Concepcion en Maderas. Je kunt ze ook beklimmen. Dit zijn pittige wandelingen van zo’n 8 uur. Maar het uitzicht en de route ernaartoe zijn het meer dan waard!

                                                                 2 Koloniale cultuur

Wat in je in Costa Rica weinig kunt vinden cultuur. Gelukkig heeft Nicaragua dit wel te bieden! Breng een bezoek aan de koloniale steden Granada en Léon. Granada is de oudste koloniale stad van Latijns-Amerika. Je vindt er historische gebouwen en gezellige straatjes met restaurants en barretjes. In Léon staat de grootste kathedraal van Latijns-Amerika. En niet geheel onbelangrijk: je kunt er volcanoboarden. Met een houten board ga je vanaf de kraterrand van de nabijgelegen Cerro Negro-vulkaan naar beneden!

3 Chickenbussen

De meeste bussen in Nicaragua zijn oude schoolbussen uit de Verenigde Staten. De bussen zijn opvallend gekleurd geschilderd.  De bussen zijn meestal bomvol. Er rijden ook regelmatig dieren mee. De bussen worden daarom ook wel ‘’Chickenbusses’’ genoemd. In de bussen hoor je vrolijke muziek. Kortom: een echte beleving die je niet mag missen!

4 Goed klimaat

Nicaragua heeft een fijn klimaat. Het is er het hele jaar door tropisch warm en het kent twee seizoenen. Het droogseizoen met volop zonneschijn loopt van november tot en met maart. Tijdens het regenseizoen, dat van mei tot en met oktober loopt, vallen er regelmatig buien. Maar ook dan is het land prima te bereizen.

5 Tortillas en taco’s

De Nicaraguaanse keuken heeft veel vergelijkbare ingrediënten als de Mexicaanse keuken; bonen, rijst, maïs en kaas. En tortillas en taco’s ontbreken op geen enkele menukaart. Een typisch gerecht is Gallo Pinto. Dit bestaat uit gekookte rijst, bruine bonen gekookt met knoflook.

6 Rum

Bij een tortilla of taco hoort natuurlijk ook een lekker drankje. Nicaragua’s houden van rum en drinken dit vaak met cola, ijs en limoensap. De nationale rum is Flor de Caña. De Gran Reserva rum wordt gezien als één van de beste. Naast rum wordt er ook veel bier gedronken. De meeste Nicaragua’s drinken Toña of Victoria.

7 Surfdudes

Hou je van surfen? Dan kun je goed terecht op de stranden van San Juan del Sur en omgeving. Er staat het hele jaar door wind. Dus je kunt er ook windsurfen en kitesurfen. Wil je liever iets anders doen? Neem een yogales, hike naar het 25 meter hoge Jezusbeeld Jesús de la Misericordia of kom bij van je reis met een Toña biertje bij een prachtige zonsondergang op het strand.

8 Gunstige ligging

Wil je meer zien dan alleen Nicaragua? Je kunt een bezoek aan dit land gemakkelijk combineren met Costa Rica en Panama. Door de centrale ligging en de relatief kleine afstanden zijn Costa Rica en Panama goed in te passen in een rondreis door Nicaragua. Costa Rica bezoek je voor de groene natuur en vele dieren en Panama voor de koffieplantages en het Panamakanaal. Deze landen zijn dus echte aanvullingen op het koloniale Nicaragua.

9 Reggae-eiland

Wil je aan het einde van je reis lekker bijkomen op een idyllisch eiland? Dan zijn de Corn Islands met hun witte stranden, wuivende palmen en azuurblauwe zee perfect! De twee eilanden Big Corn Island en Little Corn Island laten je overigens een heel ander Nicaragua zien. Vanwege de relaxte, typische Caribische sfeer en Engels als voertaal doen deze eilanden je aan Jamaica denken.

10 Schildpadden

Denk je aan schilpadden, dan denk je aan de wereldberoemde broedplaats Tortugero in Costa Rica. Maar ook in Nicaragua leven veel schildpadden. Zo kun je ze onder anderen vinden van juli tot januari in het natuurreservaat Isla Juan Venado. Er komen dan duizenden schildpadden eieren leggen op het strand.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern