Naar boven

10 (goede!) redenen om naar Panama te reizen

blog

Zeg je Panama, dan roept 95% direct: oooh … dat is toch dat land met het Panamakanaal? Yep, maar er is zoveel meer! Dus daarom geven we je 10 goede redenen om Panama aan je bucketlist toe te voegen. Want het leukste van alles: je combineert het heel makkelijk met een reis door Costa Rica.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 31 mei
Geschreven door
Nienke van der Maar

1. Land van diversiteit

Panama is gevarieerd en divers. De bevolking is erg behulpzaam en ze zijn trots op de geschiedenis van hun land, haar imposante natuur en de verscheidenheid van flora en fauna. Panama verrast je met haar prachtige stranden en vele koffievelden!

2. Het achtste wereldwonder

Het Panamakanaal verbindt de Caribische Zee met de Grote Oceaan en heeft het land wereldberoemd gemaakt. Het kanaal is maar liefst 82 kilometer lang en is medio 2016 heropend. Door nieuwe sluizen en kanalen te maken, is de capaciteit verdubbeld. Ten hoogte van de Miraflores sluis bevindt zich een museum over de geschiedenis van het kanaal. Als je hier bent en een beetje geluk hebt, vaart er misschien wel een groot schip door de smalle bekken van de sluizen.

3. Spannende natuur

Regenwouden, jungle en 15 nationale parken liggen verspreid over het hele land. Van bergen en watervallen tot prachtige groene eilanden; Panama biedt een grote variatie aan natuur. Deze grote diversiteit heeft Panama te danken aan de schepen die van over de hele wereld komen en hun sporen achterlaten in het land.

4. Onthaasten en cultuur op San Blas

Op nog geen uur vliegen van San Blas archipel en stap je een compleet andere wereld in. Naast de azuurblauwe zee en witte zandstranden waar je heerlijk kunt snorkelen en luieren maak je hier kennis met de kleurrijke en oude cultuur van de Kuna indianen. Dit is een bijzondere combinatie toch?

5. De jungle

De dierenwereld van Panama is net zo uniek en divers als de natuur. Van schildpadden tot toekans, luiaards tot walvissen, maar ook de vele apen die meestal erg tam zijn. Wanneer je met een boot door de jungle trekt, zal er waarschijnlijk een nieuwsgierig aapje in de boot springen.

6. Het land van de koffie

Boquete staat bekend om de plek waar de koffie groeit. De koffievelden verspreiden zich mooi rondom het stadje. Het milde klimaat zorgt ervoor dat hier een van de beste en duurste koffie ter wereld kan groeien. Door een koffietour te doen, kom je erachter welke koffie het beste smaakt.

7. Op weg in de hoofdstad

In Panama-Stad vind je natuurlijk het Panamakanaal, maar dit is niet het enige wat de stad te bieden heeft. In Panama-Stad ontmoeten twee werelden elkaar: het centrum van de stad met haar vele wolkenkrabbers en de arme sloppenwijken. In de oude wijk Casco Viejo zijn de beginselen van de stad terug te vinden. De wijk heeft veel kleine en gezellige winkels en rooftop bars. Er heerst een gezellige sfeer en er zijn veel invloeden van de Spaanse koloniale tijd terug te vinden.

8. De Panamahoed

Deze typische hoed uit Panama is gemaakt van stro dat komt van de bladeren van de Paja toquilla, een soort palmboom uit Ecuador. Zoals de naam wel zegt, komt de hoed eigenlijk helemaal niet uit Panama maar uit Ecuador. Deze naam is bedacht door de Amerikanen, omdat de hoed veel werd geïmporteerd naar Amerika. De inwoners van Panama dragen de hoed nog steeds en het is een populair souvenir geworden.

9. Caribische droom

In het noordwesten van Panama ligt de provincie Bocas del Toro, die naast het vaste land ook bestaat uit vele eilandjes. Als je op zoek bent naar Caribische charme en een prachtige omgeving, ben je hier op de juiste plaats. Heb je ooit een zeester van dichtbij gezien? Op Bocas del Toro is het water zo helder dat je niet eens een snorkeluitrusting nodig hebt. Bocas del Toro kan ook goed worden gecombineerd met Costa Rica, omdat het vlakbij de grens ligt.

10. Exotisch lekker

Soms moet je een beetje moed hebben en nieuwe dingen proberen. Bij het zien van tropisch fruit, wat je niet kent, is dat ook zo. Na het eten van een ramboetan ga je hier geen spijt van krijgen. Een ramboetan is een soort vrucht die je doet denken aan een harige lychee. Een smakelijke verfrissing!

Dit waren slechts 10 redenen om je te inspireren om naar Panama te gaan, maar geloof ons: we kunnen er zo nog 15 opnoemen voor een Panama rondreis. Een land dat een goede mix geeft tussen vakantie en reizen, en tegelijkertijd veel indrukken achterlaat.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern