Naar boven

Costa Rica

Panama en Costa Rica: hoe kun je dat combineren?

blog

Naar Costa Rica ga je echt voor de natuur. Je gaat met je eigen huurauto op pad en bezoekt verschillende nationale parken. Hier kijk je je ogen uit naar de overweldigende jungle, vulkanische landschappen, slingerapen en andere dieren.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 2 oktober
Geschreven door
Kiki van Nes

Naast de hoogtepunten in de natuur kun je ook relaxen aan een van de tropische stranden. Maar ben je echt op zoek naar het ‘bountyeilandgevoel’ en vind je het ook leuk om wat meer cultuur te hebben in je reis, dan kun je Costa Rica combineren met buurland Panama. Panama is minder ontdekt dan Costa Rica en vooral bekend om het Panamakanaal. Maar naast de sluizen van het Panama kanaal biedt dit land nog veel meer. Bountystranden, koffieplantages en indianencultuur behoren tot de mogelijkheden. KLM vliegt via Panama naar Costa Rica. Je kunt hier gemakkelijk een tussenstop maken aan het begin van je reis of juist aan het einde.

Zelf bezocht ik Panama stad, Boquete en de eilandjes Bocas del Toro, maar ook over de San Blas-eilanden hoor je veel positieve verhalen. Ik raad een combinatiereis daarom zeker aan. Leuke steden vind je in Costa Rica niet. Uit de hoofdstad San Jose vertrek je meestal zo snel mogelijk. Als je een stad wilt bezoeken tijdens je reis, is Panama stad dus een goede optie. Hier zie je het kanaal en slenter je langs oude kerken en smalle straatjes. Voor wat cultuur tijdens je reis is het ook leuk om de koffieplantages te bezoeken in Boquete of wat dagen door te brengen bij de Kuna-indianen op de San Blas-eilanden. Ik vond zelf het verblijf op Bocas del Toro heerlijk. Per watertaxi bezoek je verschillende stranden en in de avond zoek je een leuk salsabarretje op. Ik kreeg hierdoor echt het vakantiegevoel.

Wil jij net als Kyriël ook naar Costa Rica en Panama? Lees hier meer over onze combinatierondreis Van vulkaanjungle tot Panamakanaal of laat je inspireren door onze andere verhalen op ons Costa Rica reisblog.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern