Naar boven

Vliegen naar Costa Rica en Panama: slimme tips!

blog

Heb je plannen om naar Costa Rica & Panama te gaan? Dan hebben we hier wat handige tips voor je waarmee je een gunstig en/of voordelig ticket kunt boeken.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 14 december
Geschreven door
Kiki van Nes

Natuurlijk is een rechtstreekse vlucht het allerprettigst. Sinds kort is KLM gestart om op enkele dagen in de week rechtstreeks naar San José te vliegen. Vanaf 31 oktober 2017 t/m 23 maart 2018 vliegen ze op dinsdag en vrijdag rechtstreeks naar San José. Op een beperkt aantal zondagen is het ook mogelijk om rechtstreeks te vliegen.

Op de overige dagen in de week gaan naar Panama wel rechtstreekse vluchten met KLM; in ongeveer 11 uur vlieg je van Amsterdam naar Panama City. Natuurlijk zijn er ook vluchten met een overstap mogelijk, die liggen qua prijzen vaak wat lager dan de rechtstreekse vluchten met KLM. Tja, comfort kost natuurlijk wel iets. Toch scheelt het soms niet heel veel, dus check vooral even wat de KLM-tarieven zijn als je naar Panama wilt vliegen.

De meeste voordelige vluchten naar Costa Rica maken een overstap in Amerika, bijvoorbeeld met Delta Airlines of United Airlines. Ook zijn er vanuit Amsterdam vaak goede vluchten te vinden met de maatschappij Air Europa, die een overstap in Madrid maken.

De meeste mensen die een reis naar Costa Rica combineren met Panama, vliegen eerst met een overstap naar San José in Costa Rica, en aan het einde van hun reis vanuit Panama City weer terug naar Nederland. Een voordeel van deze constructie is dat je aan het einde niet eerst helemaal terug hoeft naar San José voor je vlucht, en dus geen onnodige kilometers hoeft te maken.

Wil je trouwens ook een bezoek aan Nicaragua toevoegen aan je reis? Dan is het toch vaak het handigst om naar San José in Costa Rica te vliegen. Je kunt dan overland naar Nicaragua en terug naar Costa Rica reizen. Dat is vaak voordeliger dan eerst naar Nicaragua te vliegen.

Houd rekening met het hoog- en laagseizoen als je je ticket boekt naar Costa Rica en/of Panama, dat kan een boel geld schelen. Het hoogseizoen qua ticketprijzen loopt van eind juni tot en met half augustus, plus de weken rondom kerst en oud & nieuw. De laagseizoensprijzen vind je in de overige maanden, dus van half augustus tot half december, en van half december tot en met half juni.

Trouwens, je hoeft je ticket niet zelf te boeken. Dit kunnen wij natuurlijk ook voor je doen! Op onze vliegticketspagina vind je meer informatie over de tarieven en voorwaarden. Wij gaan graag op zoek naar goed geprijsde tickets en zijn ook op de hoogte van speciale aanbiedingstarieven die airlines vaak hebben voor reisorganisaties.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern