Naar boven

12x Costa Rica in beeld

blog

Costa Rica, het land van rokende vulkanen, mistige jungle en zwarte stranden. Plus een flinke dosis levenslust en prachtige koloniale gebouwen. Klinkt dit too good to be true? Check dan maar snel deze verzameling beelden, want een foto zegt vaak meer dan duizend woorden.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 17 februari
Geschreven door
Nienke van der Maar

#1 Stranden helemaal voor jezelf

Costa Rica heeft twee kustlijnen: de Pacifische kust en de Caribische kust. Dat betekent dat je dubbel zoveel stranden hebt om van te genieten! En er zijn zóveel stranden, dat het regelmatig gebeurt dat je er eentje helemaal voor jezelf hebt.

#2 Rijd rond in je eigen 4WD

Costa Rica heeft een uitgebreid wegenstelsel en je kunt hier prima zelf rondrijden in een huurauto. Neem dan wel een 4WD, want niet alle wegen zijn geasfalteerd en zo kun je toch op die mooie verlaten plekjes komen.

#3 Toekans spotten in Tortuguero NP

Een van de meest bekende vogels in Costa Rica is de toekan. Je kunt ‘m het hele jaar door spotten, maar wij zagen er vooral veel rondvliegen in het Tortuguero National Park.

#4 Tokkelen tussen de boomtoppen

Klaar voor wat avontuur? In het nevelwoud van Monteverde kun je zoevend langs vele kabels tussen de boomtoppen door de jungle verkennen. Houd je ogen open, want je bevindt je op dezelfde hoogte als de apen, vogels en kikkers die hier wonen.

#5 Zelf chocolade maken bij de Bribri-indianen

Costa Rica geen cultuur? Ha, dan ken je onze bouwsteen Van Puerto Viejo naar bribridorp nog niet. Je slaapt een nacht in een cabaña met palmdak bij de Bribri-indianen, waar je leert hoe de gemeenschap dichtbij de natuur leeft en je je eigen chocolade kunt maken.

#6 Frisse duik bij de Arenal-waterval

Na een wandeling over de flanken van de Arenal-vulkaan is het tijd om even af te koelen. Vlakbij ligt deze mooie waterval waar je even fijn kunt badderen.

#7 Zelfs het geld is voorzien van wildlife

Costa Rica staat bekend om zijn flora en fauna, dat weet iedereen. Maar wist je dat zelfs op de bankbiljetten dieren staan afgebeeld? Een luiaard, een aapje, een haai; ze sieren de biljetten met colons.

#8 Een zwembad met uitzicht op een vulkaan

Waar je dus kunt zwemmen. Met uitzicht. Op een vulkaan! Do we need to say more?

#9 Wildlife spotten vanuit een bootje

Het grootste deel van Costa Rica is bedekt met primair regen- en nevelwoud. En daar lopen (gelukkig) niet zoveel wegen doorheen. De beste manier om wildlife te spotten: per bootje, want zo kun je gebruik maken van de natuurlijke waterwegen en vaak ook nog eens heel dicht bij de dieren komen.

#10 Kikkers in alle kleuren, soorten en maten

Mini-kikkers zo groot als het topje van je pink, gifgroene gevallen of rode kikkers die een blauwe spijkerbroek aan lijken te hebben (echt waar, de pijlgifkikker oftewel Blue Jeans Frog!), je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het tegen in Costa Rica.

#11 Meer cultuur? Combineer met Nicaragua!

Wie dol is op koloniale architectuur en cultuur, combineert een reis naar Costa Rica met Nicaragua. Kerken, plaza’s, kloosters en kleurrijke lokale kippenbussen: check.

#12 Tropisch toetje in Panama

Je kunt je Costa-Rica reis gemakkelijk afsluiten op eilandengroep Bocas del Toro, voor de kust van Panama. Waar je dus dit soort beauties vindt. Het enige gevaar is dat je hier waarschijnlijk nooit meer weg wilt.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern