Van Puerto Viejo naar bribridorp

bouwsteen

 • Reisschema:
  Puerto Viejo en Yorkin
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  lokale ontmoeting met Bribri indianen
 • Reissom:
  vanaf € 278,- p.p. bij 2 personen
 • Opmerking:
  Op vrijdag, zaterdag en zondag niet mogelijk
✓ Leef een dag mee met de inheemse Bribri indianen
✓ Wandel door bananenplantages en roer traditionele chocolademelk
✓ Overnacht in een originele Bribri cabaña met dak van palmbladeren
Bribri dorp, bouwstenen Costa Rica

Dag 1 – Puerto Viejo, aankomst

Na afloop van onze schildpadbouwsteen reis je zuidwaarts in ongeveer 2,5 uur naar Puerto Viejo aan de Caribische kust. Hier plannen we een nacht voor je in omdat het niet mogelijk is gelijk door te reizen naar de Bribri indianen. Dit is zeker geen straf want het is een leuke plek waar je geniet van reggaemuziek en verse vis met Caribische saus. De schone, kleurrijke kamers van het hotel waar je verblijft liggen verspreid in de kleine tuin met zwembad. Het is ongeveer 5 minuten lopen naar het strand en restaurants. Met een huurfiets van het hotel kun je naar het centrum fietsen waar je een grote supermarkt en een pinautomaat vindt, handig om wat geld op zak te hebben mocht je een leuke, zelfgemaakte Bribri-souvenir zien.

Dag 2 – Naar Bribri indianen, Yorkin

Na je ontbijt rijd je naar het haventje van Bambú, een hobbelige rit van ongeveer een uur. Houd er rekening mee dat je alleen handbagage mee kan nemen. Stop hier in ieder geval wat droge kleding, een regenponcho en schoeisel in voor na de boottocht. Bij de haven aangekomen word je opgewacht door de gids en maak je je klaar voor de boottocht. De huurauto kun je met een gerust hart achterlaten. Yorkin is alleen te bereiken over water en het is zo’n twee uur varen. Houd je zwembroek bij de hand, want onderweg maak je een korte stop bij de ‘natural pools’ in Suribe waar de kinderen uit de dorpjes in de buurt ook graag een duik nemen. Na deze boottocht door de vochtige tropische bossen kom je aan in het dorpje van de Bribri gemeenschap waar je ook de nacht zult doorbrengen in een eenvoudige cabaña met een dak van palmbladeren en eigen badkamer. De bewoners gaan met hun tijd mee, maar niet ten koste van hun natuurlijke leefomgeving. Je krijgt een rondleiding door het dorpje. Echt goed Engels spreken de bewoners niet, maar met handen en voeten – en je Engels sprekende gids – kom je erachter hoe je bananen plukt en leer je met pijl en boog omgaan.

Na de lunch krijg je uitleg over de lokale gebruiken van de Bribri, zo leer je hoe de daken worden geweven en maak je traditioneel bereide chocolademelk waar je natuurlijk van mag proeven. Ook bezoek je een traditionele finca (boerderij) en leer je welke bomen en planten een medicinale werking hebben. Aan het einde van de middag is het tijd om te chillen in je hangmat, een praatje te maken met de Bribri of zoek je verkoeling in de Yorkin rivier.

Tegen de avond staat het diner al klaar, welke bestaat uit enkel natuurlijke producten. Na alle indrukken van vandaag kruip je waarschijnlijk al vroeg onder je muggennet in je eenvoudige Bribri hut en kun je verder dromen over chocolade.

De precieze invulling van de dag kan verschillen door weersomstandigheden en de bezigheden in het dorp.

Dag 3 – Bezoek aan de watervallen en regenwoud van Panama, vertrek

’s Ochtends word je gewekt door het geluid van krekels en gezang van vogels. Je kunt rustig wakker worden op de veranda en genieten van een Costa Ricaans ontbijtje. Na het ontbijt word je opgehaald en maak je samen met je gids een pittige ochtendwandeling door het regenwoud. Neem in ieder geval je zonnebrand, muggenrepellent en je zwemkleding mee. Afhankelijk van de wandeling is er kans om te zwemmen.

Na de lunch ga je per boot terug naar Bambú en rijd je weer terug naar Puerto Viejo. We raden aan om daar nog een overnachting te boeken. De volgende ochtend reis je naar je volgende bestemming en maak je bijvoorbeeld een pitstop in ananasveld. Vanaf Puerto Viejo kun je ook de grens over naar Panama Island Hangout.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met