Wandelen naar de waterval

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tenorio Vulkaan nationaal park
 • Reisduur:
  3 dagen/2 nachten
 • Activiteit:
  wandeling naar de waterval
 • Reissom:
  vanaf € 140,- p.p. bij 2 personen
✓ Groen woud, turquoise rivier en een waterval aan de voet van de Tenorio vulkaan
✓ Meerdere wandelroutes over goed onderhouden paden
✓ Naast wandelen kun je hier ook tuben, raften of paardrijden

Dag 1 – Aankomst Bijagua / Tenorio Vulkaan Nationaal Park

Vandaag rijd je, vaak over onverharde wegen, naar het dorpje Bijagua. Vanaf La Fortuna, Monteverde en Caño Negro is het ongeveer 3 uur rijden dus je kunt rustig aan hobbelen. De uitzichten onderweg zijn mooi en bij helder weer zie je de Tenorio vulkaan boven het groene landschap uitsteken.

Je verblijft in het slaperige dorpje Bijagua aan de voet van de vulkaan. Het nationale park wordt nog maar door weinig toeristen bezocht. Je kleinschalige eco hotel ligt midden in de natuur en de kamers zijn knus ingericht.

Dag 2 – Bezoek Tenorio Vulkaan Nationaal Park/Rio Celeste

Begin je dag met een lekker ontbijtje en stap dan in de auto. Het is ongeveer twintig minuten rijden naar de ingang van het park waar je de entree (ca. US15) betaalt. Er zijn meerdere wandelroutes over goed onderhouden paden. In het park komen twee rivieren samen en door een natuurlijke chemische reactie ontstaat hier een heldere aquablauwe rivier, Rio Celeste. Het hoogtepunt is de waterval die je al van ver hoort. Verder vind je in het park ook pruttelende poelen waar een nogal typische geur vanaf komt.

In het kleine Tico dorp Bijagua kun je in een lokale soda een typisch Costaricaanse maaltijd eten na het wandelen door het nationale park.

Dag 3 – Vertrek Tenorio Vulkaan National Park

Vandaag rijd je verder naar je volgende bestemming. Heb je nog niet genoeg actie gehad in vulkanisch gebied reis dan verder naar Rincon de la Vieja. Ben je toe aan ontspanning op het strand dan ligt het strand van Samara hier het dichtst bij in de buurt.

 

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Wandelen naar de helderblauwe waterval - Special Stay

 • Reissom:
  Vanaf € 187,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  2 nachten in comfortabel Eco hotel met uitzicht over de Tenorio vulkaan en met hottub, inclusief ontbijt

Deze bouwsteen is goed te combineren met