Riksja Costa Rica Panama & Nicaragua

Naar boven

Glamping avontuur bij Corcovado Nationaal park

bouwsteen

 • Reisschema:
  Corcovado, op schiereiland Osa Peninsula
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Wandeling met gids door Corcovado NP
 • Reissom:
  € 544,- p.p. bij 2 personen
De komende twee nachten slaap je op het Osa-schiereiland in het zuidwesten van Costa Rica, pal naast het Corcovado National Park. De reis erheen is al bijzonder, want via het indrukwekkende lavastrand loop je er naartoe. Kijk om je heen en oefen alvast het dieren spotten. Alleen al de ligging, van je comfortabel in gerichte tent, midden in de jungle maakt je verblijf tot een bijzondere jungle-ervaring. Luister 's ochtends vanaf je privéterras naar de geluiden van de jungle en de zee terwijl ara's langvliegen en apen nieuwsgierig naar je terug kijken vanuit de boomtoppen. Een ervaren gids neemt je de volgende dag mee op een junglewandeling en zag veel meer dan wij. Met een beetje geluk spot je hier dan ook de verlegen tapirs.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in de glamping in Corcovado Nationaal park

De meeste reizigers reizen met een huurauto en reizen vanuit Manuel Antonio of Ojochal. Zorg ervoor dat je deze dag vroeg vertrekt, want je zult de hele zuidpunt van het Osa-schiereiland rondreizen. In verband met de de getijden zul je uiterlijk tussen 14.00 en 15.00 uur bij de glamping moeten aankomen. In Puerto Jimenez heb je de mogelijkheid om bagage die je de komende dagen niet nodig heeft, achter te laten bij het kantoor van de glamping. We raden je aan om de auto hier ook te laten staan en de transfer naar Playa Carate te regelen. Zelf rijden is voor echte avonturiers. Het is een spannende tocht waarbij je ook door rivieren moet manoevreren. Hoe verder je reist hoe minder autos je ziet en hoe groener het uitzicht wordt. Aangekomen in Playa Carate word je begroet door een medewerker van de glamping. Het avontuur wacht al op je, want terwijl je bagage (maximaal 15 kilogram) per paardenkar naar de glamping wordt gebracht, loop jij er via het indrukwekkende lavastand in ongeveer 45 minuten naartoe. Kijk om je heen want wij zagen er rode ara paartjes rondvliegen.

Je slaapt in een comfortabel ingerichte, glamping tent met een eigen badkamer. Belangrijk om te weten er is geen warm water of elektriciteit in de tent. Een echt jungle avontuur.

Decorative torn edge

Dag 2 – Begeleide wandeling door Corcovado National Park

De golven beuken op de kust terwijl de krekels in de jungle tjilpen en in de verte een brulaap te horen is, wat een lawaai maken die beesten. Goedemorgen! Voor ons is er niets zo ontspannend als wakker worden met deze geluiden. Geniet even een paar minuten op je terras van dit natuurparadijs.

Daarna is het tijd voor een goed ontbijt en ga vervolgens, goed ingesmeerd met muggenspray en zonnebrandcrème, op pad met een gids naar het nabijgelegen Corcovado Nationaal park. Door de afgelegen ligging van het nationale park zijn grote delen nog onaangeroerd. Er komen maar weinig bezoekers via deze ingang van het nationale park, waardoor de kans groot is dat je allerlei exotische dieren ziet.

Decorative torn edge

Dag 3 – Verder reizen of optionele verlenging

Het is tijd om dit bijzondere deel van Costa Rica te verlaten. Na het ontbijt word je bagage teruggebracht naar Playa Carate terwijl je langs het strand wandelt. Van daaruit reis je terug naar Puerto Jimenez, waar je de eventuele resterende bagage weer ophaalt. Als je reis al bijna afgelopen is dan, raden we een tussenstop in San Gerardo of Ojochal aan voordat je terugreis naar San José. Reis je verder naar Panama, dan is Boquete of de Golfo de Chiriqui de beste plek om te verblijven.

Tip: Wil je langer van deze bijzondere plek genieten? Wij plannen graag een extra dag voor je in, zodat je bijvoorbeeld een wandeling met gids door het oerbos van het privéreservaat kunt maken of, tussen oktober en januari, schildpadden kunt spotten. Maar misschien lig je liever relaxt in een hangmat waar je een goed boek leest en luistert naar de geluiden van de jungle. Daar krijgen wij ook nooit genoeg van.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Glamping avontuur bij Corcovado Nationaal park

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cerro de la Muerte, wandeling
bouwsteen

Op zoek naar de magische quetzal

 • San Gerardo de Dota
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 320,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Strand Costa Rica
bouwsteen

Uvita: Ruige junglebaaien van het zuiden

 • Dominical en Uvita, kust tussen Manuel Antonio en Corcovado
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 250,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Koffiebonen Boquete Panama
bouwsteen

Boquete: Koffieheuvel in het binnenland

 • Boquete
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 298,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Ontspannen in Boca Chica

 • Boca Chica
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 398,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern