Riksja Costa Rica Panama & Nicaragua

Naar boven

Dansen Costa Rica

Ontmoet de locals in Costa Rica

blog

Costa Rica is een bestemming waar je naartoe gaat voor de natuur. Mooie steden heb je er niet, maar als je in Midden-Amerika bent, is het natuurlijk wel boeiend om ook iets van de cultuur en de locals in Costa Rica mee te krijgen.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 27 februari
Geschreven door
Kiki van Nes
Tortuguero kano

Ik raad je daarom aan om te gaan kanoën onder leiding van Rey Brown en naar de ananasboerderij van Don Rudolfo te gaan. Beide excursies worden door onze reizigers getipt als de leukste activiteit tijdens de reis en brengen je in contact met locals. Een bijzondere ontmoeting maakt je reis af en blijft je nog lang na thuiskomst bij.

Kanoën met Rey Brown

Rey Brown is al jaren lang gids in nationaal park Tortuguero, waar hij geboren en getogen is. Hij kent het gebied op z’n duimpje en hij vindt het ontzettend leuk om reizigers zijn thuisbasis te laten zien. Per kano vaar je met Rey door een wirwar van smalle kanalen op zoek naar dieren. Hij is een echte kenner. Schrik niet als hij zelf even uitstapt en je vervolgens een gifkikkertje toont, dat hij met zijn blote handen gevangen heeft. Als het erg druk is, helpt zoon Rey Brown junior een handje mee: het enthousiasme zit in de familie.

Locals costa rica
Sarapiqui ananas

Op bezoek bij Don Rudolfo

Net buiten het dorpje Sarapiqui vind je een kleine finca (boerderij), waar boer Don Rudolfo en zijn familie een ananasplantage runnen. Don geniet ervan om mensen op zijn boerderij te ontvangen. Tijdens een rondleiding vertelt hij alles over de ananas. Dit tropische fruit groeit – in tegenstelling tot wat wij altijd dachten – gewoon uit de grond en niet aan een boom. Ook de vrouw des huizes vindt het erg gezellig als er mensen langskomen op de boerderij. Ze bereidt een heerlijke lunch met vers gevangen tilapia voor haar gasten.

Maak zelf tijdens je Costa Rica reis ruimte voor een ontmoeting met een lokale boer of ontmoet een van de vriendelijke gidsen. Uit ervaring weten we dat deze ontmoetingen vaak mooie herinneringen zijn aan je reis.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern