Menu background

Naar boven

Italië bucketlist

Dit is waarom Italië op je bucketlist hoort

blog

We toeren met onze eigen auto naar Italië. Na een pitstop in Duitsland zijn we de grens over. Al snel leren we genieten van de rust en de hartelijkheid waarmee we in ieder dorp of stad begroet worden. Maar Italië blijkt ook de perfecte combinatie voor een explosie aan natuur(geweld), bruisende steden en een keuken om je vingers bij af te likken. Zet Italië maar bovenaan je bucketlist, want we hebben nog veel meer goede redenen voor een vakantie naar de laars van Europa.
Decorative torn edge

Rokende vulkanen en witte bergtoppen

Ruige bergen met uitlopers van de Alpen in het noorden, vanuit je centraal gelegen hotel ben je binnen 30 minuten bij de start van diverse bergwandelingen. Verder zuidwaarts vinden we blauwe meren als het Gardameer, met een picknickmand en huurfiets is dit een heerlijke start van je reis. Wil je het iets ruiger? Italië kent meerdere actieve vulkanen, zo slaap je op Sicilië in een sfeervol agriturismo aan de voet van de Etna. En kun je vulkanisch eilandhoppen tussen Vulcano en Stromboli. Ook vind je in Italië nog baaien en een azuurblauwe zee welke nog niet door de massa zijn ontdekt.

Auto huren Puglia

Culturele hoogtepunten en onontdekte pareltjes

Italië kent een aantal culturele hoogtepunten die je zeker niet moet overslaan: de toren van Pisa is er daar een van. Al vonden wij ‘m zelf wat “overrated”, het is toch leuk om met zo’n geposeerde foto thuis te komen. Ook een wandeling tussen de vijf dorpen van Cinque Terre mag je niet missen. Maar wanneer je met Riksja op pad bent weet je ook zeker dat je de onontdekte pareltjes gaat tegenkomen op je reis. Wist jij bijvoorbeeld dat er Griekse tempel(ruïne)s te vinden zijn op Sicilië en heb je wel eens geslapen in een typisch kegelvormig trulli huisje?

Pasta zoals alleen ‘di mama’ hem maakt…

De Italiaanse keuken heeft zijn sporen over heel de wereld achter gelaten, maar een verse pasta smaakt toch nergens zo lekker als in Italië zelf. De fijne kneepjes van het pasta maken leren we in Puglia en dat begint al met de geheimen van het kneden van het deeg. Tijdens je reis passeer je ook de nodige olijfboomgaarden en natuurlijk mag een proeverij van Italiaanse wijntjes niet ontbreken. En hoeveel van die ovenverse dunne pizza’s wij gegeten hebben tijdens onze vakantie… ik was al snel de tel kwijt.

Zeker op je Italië bucketlist: pasta maken

Bruisende steden

Via de Brennerpas rijden we Italië in, heel even lijkt het of we nog steeds in Oostenrijk zijn: de bergen omringen de stad Bolzano en om ons heen horen we zowel Duits als Italiaans. Italië heeft nog veel meer van die bruisende steden: Florence, Napels en Rome bijvoorbeeld. Waar wij ook erg blij van werden, van de kleinere (maar net zo sfeervolle) steden als Sienna, Lucca en San Gimignano in het noorden van Italië, Ragusa en Cefalu op Sicilië of Lecce en Matera met zijn beroemde grotwoningen. Ook voor een stedentrip leent Italië zich dus uitstekend!

Geen moment verveling

Natuurlijk luieren we een paar dagen op het strand, maar stil zitten deze vakantie doen we zeker niet! Per Vespa toeren we als echte Italianen over het platteland, over heuvels met die typische cipressen langs de weg. We stappen in een tuktuk om de kust van Puglia te verkennen en fietsen rondom het Gardameer. En op tal van plekken kunnen we een kookworkshop volgen. De fijnproevers, of beter gezegd de wijnproevers, zitten goed in Italië.

Mama mia! In Italië is het leven een feestje. Wil je ook naar Italië? Bekijk dan onze rondreizen eens, wij hebben de leukste plekjes al voor je gevonden.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

bouwsteen

Benvenuto Napels

 • Napels
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Sicilië vulkaan- en eilandhoppen

 • Catania - Lipari - Stromboli - Salina - Vulcano - Catania
 • 13 dagen / 12 nachten
 • vanaf € 1435,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Genieten in Alghero

 • Alghero
 • 3 dagen, 2 nachten
 • € 278,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Amalfikust
rondreis

Zuid-Italië: tussen stad en platteland

 • Sorrento – Matera – Ostuni - Salento
 • 11 dagen / 10 nachten
 • Vanaf € 1276,- p.p. afhankelijk van reisperiode en samenstelling reisgezelschap
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge