Riksja Sicilië

Naar boven

Stromboli eilandhoppen

Vulkanisch eilandhoppen langs Stromboli

bouwsteen

 • Reisschema:
  Vulcano - Stromboli
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Vervoer:
  ferry naar Vulcano, ferry naar Stromboli, ferry naar Milazzo
 • Reissom:
  vanaf € 475,- p.p. bij 2 personen
✓ Eilandhoppen op de Eolische eilanden

✓ Dobberen in zwavelbaden van eiland Vulcano

✓ Beklim de Stromboli-vulkaan (als deze zich rustig houdt!)

✓ Zwarte, vulkanische zandstranden

✓ Overnachten in B&B's, met een zwembad of direct aan zee
eilandhoppen Eolische eilanden bij Sicilië
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst Vulcano

De havenstad Milazzo op Sicilië is je startpunt voor het eilandhoppen op de Eolische eilanden. Wij regelen begin van de middag de ferry voor je, zodat je onderweg nog tijd hebt om een tussenstop te maken in Savoca. Hier vind je de Bar Vitelli, waar in de jaren ’70 een scene uit The Godfather werd opgenomen. Eet hier een typisch Italiaanse granita (schaafijs) en vervolg daarna je rit naar de haven. Vanuit Milazzo vertrekt je ferry richting de Eolische eilanden. Na ongeveer een uur varen, met een korte tussenstop op het eiland Lipari, kom je aan op Vulcano. Bij aankomst word je in de haven opgehaald en naar je hotel gebracht. Je verblijft hier in een kleinschalige B&B met zwembad, op vijf minututen lopen van het centrum van het dorp. Vanaf het zwembadterras zie je de vulkaantop liggen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vulcano, Eolische eilanden

Vandaag is het tijd om te ontspannen. Vulcano staat bekend om de modder- en zwavelbaden en die zwavel, die heb je aankomst op het eiland al geroken. Het is even wennen aan de onmiskenbare eierlucht, maar na een tijdje heb je het niet meer door. En die zwavel is wél goed voor je huid. Laat je langzaam in een bad zakken en kom volledig tot rust. De rest van de dag zak je onderuit met een boek bij je hotel, waar vandaan je uitzicht hebt op de vulkaan. Of je kiest voor een van de (zwarte) stranden. Wij kozen zelf voor een kajaktocht rond het eiland. Zo dicht op de waters voel je je heel klein naast die reusachtige, imposante vulkaan.

Decorative torn edge

Dag 3 – boot naar Stromboli

Vandaag hop je verder naar het volgende eiland: Stromboli. Na twee uur varen (neem iets te drinken mee, aan boord is niets te krijgen) komen de zwarte lavastranden met houten vissersbootjes van Stromboli in zicht. Het geheel doet een beetje Grieks aan door de voornamelijk witte gebouwen en hier en daar blauwe accenten. Ook hier staat er bij aankomst iemand klaar om je naar je accommodatie te bregen. De komende nachten verblijf je in een guesthouse op zo’n vijftien minuten lopen van de haven. De gezellige, knusse kamers liggen in verschillende gebouwtjes om de kleine binnenplaats heen.

Wil je ’s avonds al genieten van de actieve vulkaan, dan raden we je aan pizza te eten bij L’Osservatorio. Vanaf je guesthouse is het ongeveer een uur lopen en zo’n 400 meter de vulkaan op. Het eten is niet goedkoop, je betaalt hier voor de lokatie, maar vanaf het terras heb je bij helder weer goed uitzicht op de lava spuwende vulkaan.

Decorative torn edge

Dag 4 – Stromboli

Dé manier om de Stromboli-vulkaan te beleven, is natuurlijk door hem te beklimmen. Nu is deze reus nogal onvoorspelbaar, het is niet altijd veilig om de hike naar de krater te maken. Daarom leggen wij deze tocht nog niet voor je vast, maar raden we je aan om ter plaatse een hike regelen, als de omstandigheden het toelaten.
Plan je vulkaantrekking aan het einde van de dag. Het harde lavagesteente verandert na een tijdje in mul zand, wat de tocht best vermoeiend maakt. Het uitzicht op de ondergaande zon doet de vermoeidheid echter snel vergeten. Eenmaal boven, op een veilige afstand van de actieve krater, is het wachten op de uitbarstingen, die gemiddeld om het kwartier plaats vinden. Eerst een rood stipje in de krater. Even later een donderslag, direct gevolgd door omhoog spuitend lava, als een soort vuurwerk-spektakel. De explosie doet de grond trillen. Een paar seconden later volgden de neervallende asdeeltjes. Nog natrillend van deze onvergetelijke ervaring daal je af via de kortere route, in het pikkedonker, met een zaklamp.

Decorative torn edge

Dag 5 – vertrek Stromboli

Tijd om terug te keren naar Sicilië. Met je bagage wordt je naar de pier gebracht waar de boot vertrekt. Koop nog wat drinken en een lekker broodje voor onderweg en stap dan aan boord van je ferry. Vanaf Stromboli is het ongeveer drie uur varen naar Milazzo. Wil je je reis nog wat verlengen? Kies er dan voor om deze bouwsteen met een of meerdere nachten uit te breiden.

Vind je twee Eolische eilanden eigenlijk niet genoeg? Kijk dan eens bij onze rondreis Vulkaanhoppen op Siciliaanse eilanden, waarbij je niet alleen Vulcano en Stromboli bezoekt, maar ook de andere Eolische eilanden Lipari en Salina: groen en glooiend, ideaal om te wandelen, dorpjes te bezoeken of een wijnproeverij te doen tussen de druivenranken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Vulkanisch eilandhoppen langs Stromboli

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Etna excursie
bouwsteen

(Be)proef de Etna

 • noordzijde van de Etna
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zeeën van tijd in Cefalú

 • Cefalú
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 245,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Taormina reis Sicilië
bouwsteen

Aftrappen in Taormina

 • Taormina
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 250,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern