Riksja Sicilië

Naar boven

Agrigento tempelvallei

bouwsteen

 • Reisschema:
  Agrigento
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  Vanaf € 75,- p.p. bij 2 personen
✓ Griekse oudheid op Sicilië in de tempelvallei

✓ Overnachten in een B&B in de vallei zelf, tussen olijf- en citrusbomen

✓ Kalkstenen klifkust in het Torre Salsa natuurreservaat.

Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst Agrigento

Agrigento is een kleine stad boven op een heuvel, op enkele kilometers van het strand aan de zuidkust van Sicilië. De stad zelf, met zijn kleine, historische centrum en veel moderne hoogbouw, is niet direct wat deze plek interessant maakt. De belangrijkste reden om hier naartoe te gaan, is de lager gelegen tempelvallei. Er zijn maar weinig accommodaties in de vallei zelf, maar wij vonden er een kleinschalig hotel tussen de olijf- en citrusbomen. Je hebt vanuit het hotel uitzicht over de glooiende omgeving, de tempels en de zee in de verte. Bij je B&B kun je natuurlijk ontbijten, maar er is geen restaurant. Wel is het mogelijk om er pizza te laten bezorgen. Ga je liever uit eten? Dan raden wij Trattoria L’ambasciata di Sicilia in het oude centrum van Agrigento aan. Vanaf het terras heb je ‘s avonds uitzicht over de sfeervol verlichte tempels in de vallei.

Decorative torn edge

De beste momenten om de tempelvallei te bekijken, is óf ’s morgens vroeg, óf aan het einde van de dag. Het is dan niet zo druk en je vermijdt ’s zomers de hete middagzon. Plan je bezoek dus voor het einde van de middag op de dag van aankomst, of vroeg op de volgende dag. De tempels zijn al indrukwekkend als je er gewoon tussendoor wandelt, maar het verhaal gaat pas echt leven als je hoort over de geschiedenis en de omstandigheden waaronder ze gebouwd zijn. Tijdens een wandeling met gids wordt je meegenomen terug in de tijd. Waar wij alleen een stapel stenen zagen liggen, wakkerde hij onze fantasie aan en konden wij ons plots goed voorstellen hoe het er 2500 jaar geleden uit heeft gezien. Via je accommodatie kun je deze wandeling regelen (per twee personen circa €80,- voor twee uur, €140,- voor een halve dag).

Decorative torn edge

Dag 2 – vertrek Agrigento

Misschien heb je er gisteren voor gekozen om te ontspannen bij je hotel tussen de citroenbomen en sta je vandaag bij het kraaien van de haan  de tempelvallei te bekijken. Heb je deze al gezien, dan kun je vanuit Agrigento een kijkje nemen bij aan de kust, bijvoorbeeld in het Torre Salsa natuurreservaat, met een zandstrand aan de noordzijde en wandelingen over de kalkstenen klifkust met geweldig uitzicht. ’s Middags kun je je Sicilië-reis op verschillende manieren vervolgen. In twee uur tijd rijd je naar het vruchtbare platteland rondom Piazza Armerina, met zijn Romeinse villa en Siciliaanse kookcursus. Vanuit Agrigento kun je in tweeënhalf uur ook naar het barokke bergdorpje Ragusa reizen.

 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Agrigento tempelvallei

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Piazza Armerina
bouwsteen

Genieten van het plattelandsleven in Piazza Armerina

 • Piazza Armerina
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 105,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ragusa uitzicht
bouwsteen

De barokke binnenstad van Ragusa

 • Ragusa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 180,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern