Menu background

Naar boven

Culinair Sicilië in Piazza Armerina

bouwsteen

 • Reisschema:
  Piazza Armerina
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  kookworkshop
 • Reissom:
  Vanaf € 182,- p.p. bij 2 personen
✓ Ontdek het Siciliaanse platteland
✓ Siciliaans koken met verse ingrediënten tijdens onze kookcursus
✓ Bezoek de Romeinse villa Villa Romana Casale, met zijn vele mozaïekvloeren
✓ Overnachten in een authentieke agriturismo
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst Piazza Armerina

Je reis leidt je door het binnenland van Sicilië. Veel reizigers verwachten dat dat droog en dor is, maar het vruchtbare gebied rondom Piazza Armerina is het grootste deel van het jaar verrassend groen. Ten zuiden van Piazza Armerina vonden wij enkele kleinschalige landhuizen, zogenaamde agriturismo’s, waar je aangenaam kunt verblijven. De agriturismo’s waar wij mee werken, hebben allemaal een zwembad en een goed restaurant. Er vinden verschillende agrarische activiteiten plaats: de één produceert wijn, de ander olijfolie en sommigen oogsten het fruit en noten. Maak na aankomst en wandeling door de serene, glooiende omgeving of ontspan met een boek aan de rand van het zwembad.

Decorative torn edge

Dag 2 – kookworkshop

De vruchtbare grond maakt de regio van Piazza Armerina de moestuin van Sicilië. De ideale plek dus om met verse producten van het land aan de slag te gaan en te ontdekken dat je zelf heel goed in staat bent om een goede Italiaanse maaltijd op tafel te toveren. ’s Middags ga je met de kok het land op om een deel van de benodigde ingrediënten te verzamelen. De Siciliaanse keuken is puur van smaak en sterk streek- en seizoensgebonden. Je bereidt dus alleen gerechten met verse groenten en ingrediënten, die op dat moment beschikbaar zijn. Het viel ons meteen op dat de tomaten en paprika’s hier een stukje kleiner zijn dan diegene die bij ons in de supermarkt liggen, maar dat ze wel veel rijker van smaak zijn. Na afloop schuif je met zijn allen aan tafel en wordt het eten opgediend. En het is echt waar, zelf gemaakt, smaakt het nóg lekkerder. Buon appetito!

Decorative torn edge

Dag 3 – Villa Romana del Casale en vertrek Piazza Armerina

Sla tijdens je verblijf in Piazza Armerina de Villa Romana del Casale niet over. Deze indrukwekkende Romeinse villa, bedekt met 3500m2 mozaïeken vloeren uit de 3e eeuw, is de belangrijkste bezienswaardigheid van Centraal-Sicilië. De mozaïeken in het voormalige zomerverblijf van een Romeinse keizer, werden pas in 1929 herontdekt en staan op werelderfgoedlijst van UNESCO. Er worden verschillende mythologische scènes en jachtscènes uitgebeeld en het geheel geeft een goed beeld van de overdadige luxe waarin de keizer leefde. Bezoek de villa bij voorkeur ’s morgens vroeg, dan ben je de drukte en de hitte voor.

Vervolg je reis door Sicilië naar de barokke binnenstad van Ragusa, of de vruchtbare wijngronden van de Etna-vulkaan.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

(Be)proef de Etna

 • noordzijde van de Etna
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 198,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ragusa uitzicht
bouwsteen

De barokke binnenstad van Ragusa

 • Ragusa
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge