Naar boven

Activiteiten in Italië

Deze activiteiten mag je niet missen als je naar Italië reist!

blog

Italië staat natuurlijk bekend om zijn sfeervolle dorpen met pleinen vol terrassen, om zijn typische cipressen en de pizza en pasta. Maar wat je vakantie naar Italië zo bijzonder maakt is om bovenstaande net even op een andere manier te beleven. Om het echte Italië te proeven! En laten wij daar nou net de tofste activiteiten voor ontdekt hebben…
Decorative torn edge

Duik de keuken in

Stroop je mouwen maar op, want wie lekker wil eten zal daar wel wat voor moeten doen. Pluk tomaten uit de moestuin, stamp de verse basilicum en kneed het deeg. Op diverse plekken in Italië kun je een kookworkshop volgen waarbij je samen met een echte Italiaanse mama de keuken in duikt. Dat kan in Umbrië, het kleine broertje van Toscane. Maar ook in Puglia, op het Italiaanse platteland. Ook heel lekker: je eigen ijs maken en proeven natuurlijk. Dit kan in Sorrento, in het zuiden van Italië.

activiteiten Italië - koken
Puglia Italië

Om je vingers bij af te likken

Ben je niet zo van het zelf koken, maar wil je wel verrast worden door wat Italië allemaal voor lekkers te bieden heeft? Ga dan mee op een proeverij. Van wijn (aan de voet van de Etna) tot chocolade en van pasta tot kaas en worst. Smullen! In Polignano a Mare ga je op foodtour in een ape – Italiaanse Tuktuk. Het is de manier om via oude plattelandsweggetjes bij de lekkerste regionale producten te komen.

Lekker actief!

Gelukkig kunnen al die calorieën er ook weer af gewandeld worden. In het noorden van Italië zit je in de uitlopers van de Alpen. Met de kabelbaan omhoog en wandelen maar. Je krijgt van ons een handige navigatie app mee waarop we de mooiste routes al voor je hebben uitgestippeld. Er zijn verschillende wandelingen, qua lengte en qua moeilijkheid. Liever niet wandelen? Stap dan op de fiets en tour langs het Gardameer.

Bolzano uitzicht
Activiteiten Italië - vespatour

Tour over onontdekte paden

Ook een leuke manier om je te verplaatsen en helemaal passend bij Italië: per vespa. Het is de manier om het Italiaanse landschap op je te laten inwerken. De zon in je gezicht, de wind door je haren en overal om je heen zie je Toscane. Toscane is een populaire bestemming, zeker in de zomer ben je hier niet de enige. Op de Vespa rijd je letterlijk buiten de gebaande paden en kom je op plekken waar je met een auto niet kunt komen.

Eilandhoppen langs rokende vulkanen

Het beklimmen van een actieve vulkaan. Dit blijft bijzonder, ook voor ons nog. Maar vanaf Sicilië kan het. Je slaapt op het eiland met de toepasselijke naam: Vulcano. De volgende dag stap je op de ferry die je naar Stromboli en de gelijknamige Stromboli vulkaan brengt. Deze reus is nogal onvoorspelbaar, maar als ie zich rustig houdt kun je een wandeling naar de rand van de krater maken. Op veilige afstand van de actieve vulkaan is het wachten op de uitbarsting: spectaculair!

Stel je eigen Italië-reis samen!

Wil jij ook per vespa of tuktuk toeren over Italiaanse heuvels en de lekkerste wijnen proeven aan de voet van de Etna? Neem dan eens een kijkje bij onze kant-en-klare rondreizen of bouw je eigen reis met onze bouwstenen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern