Naar boven

Pasta alla Mamma in Umbrië

bouwsteen

 • Reisschema:
  Pietralunga, Umbrië
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  Kookworkshop pasta maken
 • Reissom:
  Vanaf € 280,- p.p. bij 2 personen
✓ Ervaar het platteland van Italië

✓ Verblijf in een groen landschap tussen de heuvels

✓ Inclusief workshop pasta makenPluk tomaten uit de moestuin, stamp de verse basilicum en kneed het deeg. Je gaat pasta maken met een Italiaanse mamma in het westen van Umbrië, het kleine broertje van Toscane. Het tempo ligt hier (nog) iets lager en het is minder druk. Deze Umbrië reis is een goede plek om kennis te maken met het rurale Italië.
Agriturismo Umbrië
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst Pietralunga, Umbrië

Umbrië wordt gezien als het groene hart van Italië. Umbrië heeft naast rollende akkerheuvels ook bossen, meren, bloemenvelden en vruchtbare rivieroevers. Vandaag reis je per auto door het glooiende akkerlandschap van West-Umbrië naar je agriturismo. Als je door de vallei rondom hoofdstad Perugia rijdt, heb je dit idee nog niet. Eenmaal van de snelweg af zie je minder gebouwen en kom je vrijwel geen auto’s meer tegen.

Je agriturismo ligt op een heuvel tussen de boerenakkers. De hond verwelkomt je en je gaat naar je rustieke plattelandskamer met houten balken en een comfortabel bed. De rest van de dag ben je vrij om je ogen dicht te doen bij het zwembad en te luisteren naar tjirpende vogels. In de verte hoor je een trekker de heuvel omploegen.

Decorative torn edge

Dag 2 –  kookworkshop pasta maken in Umbrië, Italië

De volgende dag kraaide de haan onswakker. Druk de haan uit en draai je nog een keer om, want je kunt lekker rustig aan doen. In de loop van de ochtend rijd je in een uur naar Lago Trasimeno. Een goede plek om te wandelen langs de groene oevers van dit Italië meer, verse vis te eten in lokale barretjes en dolce far niente (lekker niets doen). Vraag eerst aan mamma om wat tips voor een leuke wandelroute door dit Italiaanse gebied.

Aan het eind van de middag maak je onder begeleiding van mamma kennis met de Italiaanse keuken. Hier ga je aan de slag om zelf je pasta te maken. Je begint bij het begin, met het malen van de graankorrels. Mamma spreekt gewoon in het Italiaans tegen je, soms lastig te volgen, maar wij zijn geen Jamie Olivers en konden met haar hulp en handen-en-voeten-gebaren tóch een goed gelukte pasta maken.

Decorative torn edge

Dag 3 – eigen verblijf in Umbrië, Italië

Vandaag heb je nog een dag de tijd om te genieten van het Italiaanse platteland in de streek Umbrië. ’s Ochtends ontbijt je met verse eitjes van de kippen die hier rondscharrelen. Daarna trokken wij er met de auto op uit om de omgeving te verkennen. Gubbio wordt vaak in reisgidsen beschouwd als een van de mooiste steden van Umbrië. Wij vonden het eerlijk gezegd een beetje tegenvallen, omdat je via een klein industriegebied en een moderne woonwijk naar het oude centrum rijdt. Het is heel mooi om even te hebben gezien, maar daarna reden wij snel weer de heuvels in.

Pelgrimsoord Assisi is ook een bezoek waard, het bestaat uit oude witte gebouwen. In de zomermaanden lopen er flinke groepen door het dorp, dus kom vroeg of juist laat en geniet van de straten zonder zoveel toeristen.

Decorative torn edge

Dag 4 – vertrek Pietralunga agriturismo, Umbrië

Na het ontbijt kun je je Italië reis per auto vervolgen, bijvoorbeeld naar je kasteeltje in de heuvels van Umbrië.  Over kleine landwegen via kleine middeleeuwse dorpen rijd je dan naar Todi voor de bouwsteen Kiekjes in kasteeldorp.

Of je vervolgt je Italië reis naar de goudbruine Toscaanse heuvels en kiest voor de bouwsteen Vesparoute door gouden heuvels. Duik je na het plattelandreis door Umbrië liever een Italiaanse stad in, dan reis je nu naar Renaissance in Florence.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Pasta alla Mamma in Umbrië

Deze bouwsteen is goed te combineren met

agriturismo toscane
bouwsteen

Toscaanse agriturismo: proef van cultuur en wijn

 • regio Lucca
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 260,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Rondreis Toscane
bouwsteen

Vesparoute door gouden heuvels in Toscane

 • San Gimignano
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 320,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern