Lecce, Puglia

Lecce: geheime recept van Puglia

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lecce
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Kookworkshop
 • Reissom:
  vanaf € 304,- p.p. bij 2 personen
✓ Verken witte barokstad Lecce
✓ Doe samen met een Italiaanse mamma inkopen op de markt
✓ Je leert een geheim recept uit Puglia kennen
Lecce, Puglia
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Lecce

In de hak van de Italiaanse laars ligt de grootste stad van Puglia, Lecce. Het heeft een autovrij centrum vol smalle straten, witmarmeren gebouwen en ruïnes. Door de strategische ligging vlakbij zee, kwam de stad tot bloei. Producten van het land en uit de zee worden uit heel Puglia dagelijks vers aangevoerd en Lecce mag zich dan ook met recht het centrum van de Zuid-Italiaanse keuken noemen.

Je verblijft in een ruime kamer met eigen keukentje in een palazzo die door een lokale familie wordt gerund. ’s Ochtends geniet je van een typisch Puglia ontbijt. De accommodatie ligt in het autovrije centrum. Nadat je je spullen hebt uitgeladen, parkeer je je auto buiten het centrum. ’s Avonds dwaal je door de sfeervol verlichte straten en zoek je een plekje in een trattoria voor een voorproefje van de lokale keuken.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Kookworkshop van Puglia

Vanmiddag komt Maria, of een van haar collega’s, je ophalen bij je palazzo. Deze Engelsprekende Italiaanse mamma leert je een geheim recept uit de Zuid-Italiaanse cucina van Puglia. Eerst samen naar de markt voor verse tomaten, knoflook en vis. Dan naar lokale winkeltjes voor de andere ingrediënten zoals buffelmozzarella, net geperste olijfolie en basilicum. Tijdens het shoppen vertelt Maria over de Zuid-Italiaanse keuken, de ingrediënten en de beste combinaties. Met tassen vol loop je naar Maria’s keuken, het schort mag om en de messen komen op tafel. Samen kneed je het deeg, fileer je de vis en vul je de pasta. Na ongeveer drie uur staat je gerecht op tafel en is het tijd om te proeven: buon appetito!

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Lecce

Na het ontbijt in je eigen keuken verlaat je de B&B in Lecce. Voor een Mediterraan dutje op de stranden van schiereiland Salento reis je nog iets dieper de hak van de Italiaanse laars in. Om orecchiette, oortjespasta, te leren maken en het rurale landschap van Puglia te verkennen, ga je naar Ostuni. Hier verblijf je in een kegelvormig trulli-huis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Puglia pasta workshop
bouwsteen

Ostuni; olijven en orecchiette

 • Ostuni
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 364,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Salento, Puglia
bouwsteen

Carpe Diem in Salento

 • Salento
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 274,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge