Menu background

Naar boven

Lecce, Puglia

Lecce: geheime recept van Puglia

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lecce
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Kookworkshop
 • Reissom:
  vanaf € 380,- p.p. bij 2 personen
✓ Verken witte barokstad Lecce
✓ Doe samen met een Italiaanse mamma inkopen op de markt in de verborgen parel Gallipoli
✓ Je leert een geheim recept uit Puglia kennen
✓ Optioneel verblijf op een comfortabele masseria (oude olijfboerderij) op schiereiland Salento
Lecce, Puglia
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Lecce

In de hak van de Italiaanse laars ligt de grootste stad van Puglia, Lecce. Het heeft een autovrij centrum vol smalle straten, witmarmeren gebouwen en ruïnes. Door de strategische ligging vlakbij zee, kwam de stad tot bloei. Producten van het land en uit de zee worden uit heel Puglia dagelijks vers aangevoerd en Lecce mag zich dan ook met recht het centrum van de Zuid-Italiaanse keuken noemen.

Je verblijft in een ruime kamer met eigen keukentje in een palazzo die door een lokale familie wordt gerund. ’s Ochtends geniet je van een typisch Puglia ontbijt. De accommodatie ligt in het autovrije centrum. Nadat je je spullen hebt uitgeladen, parkeer je je auto buiten het centrum. ’s Avonds dwaal je door de sfeervol verlichte straten en zoek je een plekje in een trattoria voor een voorproefje van de lokale keuken.

 

Decorative torn edge

Optioneel verblijf: proef de mediterrane sfeer op schiereiland Salento

Sluit je Italië-reis af op schiereiland Salento in de hak van de Italiaanse laars. Je hopt van de ruige Adriatische kalksteenkust met vissersbaaitjes naar lange witte zandstranden en azuurblauw water aan de Ionische kust. Het binnenland is bezaaid met olijfbomen, cactussen en witte huisjes. Je verblijft in een oude masseria (olijfboerderij) die tot B&B is omgebouwd. Je kamer is comfortabel, er is een zwembad en vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. De masseria ligt heel centraal en binnen een half uur bereik je verschillende stranden, witte barokstad Lecce of het zuidelijkste puntje van het schiereiland waar je in Santa Maria di Leuca kunt lunchen met uitzicht op zee. Onderaan de pagina kun je dit alternatieve verblijf van drie nachten inclusief sunset cruise toevoegen aan je reis.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Kookworkshop van Puglia

Vandaag rijd je in ruim een half uur naar de verborgen parel Gallipoli aan de westkust van Puglia. Deze Engelsprekende Italiaanse mamma leert je een geheim recept uit de Zuid-Italiaanse cucina van Puglia. Eerst samen naar de markt voor verse tomaten, knoflook en vis. Dan naar lokale winkeltjes voor de andere ingrediënten zoals buffelmozzarella, net geperste olijfolie en basilicum. Tijdens het shoppen vertelt Maria over de Zuid-Italiaanse keuken, de ingrediënten en de beste combinaties. Met tassen vol loop je haar keuken in, het schort mag om en de messen komen op tafel. Samen kneed je het deeg, fileer je de vis en vul je de pasta. Na ongeveer drie uur staat je gerecht op tafel en is het tijd om te proeven: buon appetito!

Nu je er toch bent, raden we je aan om gelijk de stad te verkennen. Dwaal door de pittoreske straatjes van het oude centrum omringd door stadsmuren, bezoek het kasteel of zoek verkoeling in het heldere zeewater bij stadsstrand Spiaggia della Purità. Wij wilden hier niet meer weg…
Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Lecce

Na het ontbijt in je eigen keuken verlaat je de B&B in Lecce. Om orecchiette, oortjespasta, te leren maken en het rurale landschap van Puglia te verkennen, ga je naar Ostuni. Hier verblijf je in een kegelvormig trullo-huis.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Lecce: geheime recept van Puglia

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Salento overnachten in een masseria

Salento overnachten in een masseria

Salento, Puglia overnachten

Hotel Salento

Hotel met zwembad, Salento, Puglia

Hotel met zwembad Salento

Slaapkamer hotel Salento

Slaapkamer hotel Salento

Salento, Puglia
Variant
1

Alternatief verblijf: een masseria op schiereiland Salento

 • Reissom:
  vanaf € 423,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 nachten in een centraal gelegen masseria inclusief ontbijt, sunsetcruise bij Gallipoli

Je verblijft in een oude masseria (olijfboerderij) die tot B&B is omgebouwd. Je kamer is comfortabel, er is een zwembad en vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. De masseria ligt heel centraal en binnen een half uur bereik je verschillende stranden, witte barokstad Lecce of het zuidelijkste puntje van het schiereiland waar je in Santa Maria di Leuca kunt lunchen met uitzicht op zee. Het landschap in Salento mag dan relatief kaal en vlak zijn, het zijn de zandstranden en het blauwe water die hier de show stelen. Dit gebied wordt niet voor niets vergeleken met de Malediven. We regelen een sunsetcruise voor je waarbij je vanuit de haven van Gallipoli vaart naar de zuidkust van de Italiaanse laars. Via Torre Pali vaar je naar Santa Maria di Leuca, de kaap die de Ionische van de Adriatische Zee scheidt. Onderweg wordt er een zwemstop gemaakt. En dit alles tijdens de sunset, met een happy hour qua drankjes. 

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Puglia pasta workshop
bouwsteen

Ostuni; olijven en orecchiette

 • Ostuni
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 463,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Matera Sassi grotwoningen
bouwsteen

Grotwoningen in Matera

 • Matera
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 286,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge